Apple introduceert Clips om video te maken in iOS
23-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple introduceert Clips om video te maken in iOS

Apple introduceert Clips, een nieuwe app waarmee iedereen heel snel leuke video’s kan maken op een iPhone of iPad. De app heeft een zodanige opzet waarin de gebruiker videofragmenten, foto’s en muziek combineert tot expressieve video’s. Die kan de gebruiker via de Berichten-app delen met anderen. Het is ook mogelijk om ze te posten op Instagram, Facebook en andere populaire sociale media.

Livetitels is een functie die gebruikers in staat stelt om zelf bijschriften en titels in te spreken en die vervolgens van animaties te voorzien. De gebruiker kan grappige effecten toepassen, zoals stripboekfilters, tekstballonnen, vormen en schermvullende posters met animaties. Zo krijgen Clips-video’s een heel eigen gezicht.

Prijzen en beschikbaarheid

Clips kan vanaf begin april gratis worden gedownload in de App Store. De app is compatibel met iPhone 5s en nieuwer, de nieuwe 9,7-inch iPad, alle iPad Air- en iPad Pro-modellen, iPad mini 2 en nieuwer en iPod touch van de 6e generatie. Op het device moet iOS 10.3 zijn geïnstalleerd.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

apps, video