Witold Kepinski - 24 maart 2017

Digital Realty Amsterdam Data Tower wordt POP voor AMS-IX in Amsterdam

Digital Realty Trust,), leverancier van datacenter-, colocatie- en interconnectie-oplossingen, heeft bekend gemaakt dat de Amsterdam Data Tower in het Science Park de dertiende Point Of Presence (POP) wordt voor AMS-IX in Amsterdam.

De aanwezigheid van AMS-IX in de Amsterdam Data Tower biedt klanten meer densiteit, snelheid en betrouwbaarheid van netwerkdiensten binnen en buiten Nederland zo beweert Digital Realty Trust. In de Amsterdam Data Tower van Digital Realty kunnen bedrijven eenvoudig verbinding maken met meer dan 200 netwerken op het Science Park Amsterdam. Deze nieuwe POP is direct klaar voor gebruik.

De directe peering tussen netwerken is cruciaal voor AMS-IX om te voldoen aan de explosieve groei van het internetverkeer in West-Europa. Volgens onderzoek van Cisco zal het IP-verkeer in 2020 met 20% en het internetverkeer met 22% toegenomen zijn in West-Europa, ten opzichte van 2015. Naar verwachting zal de groei met name te wijten zijn aan de toename van hoge bandbreedte videoverkeer. De 100GB poortverbinding die wordt geboden binnen de faciliteit van Digital Realty zal deze groei ondersteunen door het verbeteren van de netwerkprestaties voor klanten in West-Europa. 

“De Nederlandse infrastructuur groeit erg snel”, zegt Henk Steenman (foto), CTO van AMS-IX. “Momenteel zijn we aanwezig in twaalf datacenters in en rondom Amsterdam. Door het opzetten van deze dertiende Point Of Presence in het datacenter van Digital Realty, vergroten we de diversiteit in datacenters. Aangezien wij een neutrale internet exchange zijn, is dit een zeer logische stap.”

Amsterdam Data Tower is volhens Steenman ontworpen en gebouwd op basis van de laatste geavanceerde technologieën en biedt klanten een oppervlakte van 5.000 vierkante meter, met 9 megawatts aan IT-load. Het Amsterdam Science Park staat bekend om zijn rijke ecosysteem van telecomorganisaties, ISP’s en kabelbedrijven waarmee connectie gemaakt kan worden. De datacenter footprint en dienstverlening van Digital Realty maken het mogelijk voor gebruikers om strategisch schaalbare of storage-intensieve sites te verbinden met een internetknooppunt, binnen een architectuur die zowel security als performance maximaliseert.

AMS-IX is een wereldwijde en leidende internet exchange met meer dan 800 verbonden partijen en kent een piek van 5 Terabits per seconde (Tbps) aan internetverkeer. Digital Realty is een grote aanbieder van datacenteroplossingen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!