Witold Kepinski - 26 maart 2017

Equinix Cloud Exchange breidt uit

Equinix, aanbieder van interconnectiviteits- en datacenterdiensten, kondigt aan dat het de beschikbaarheid van Equinix Cloud Exchange uitbreidt in Europa. Door directe, private verbindingen naar meerdere cloudproviders aan te bieden vanuit deze markten, ondersteunt Equinix Europese bedrijven in hun digitale transformatie, zo beweert het Amerikaanse bedrijf. Ook garandeert het bedrijven de prestaties en veiligheid die zij nodig hebben om concurrentievoordeel te behalen met hun cloudoplossingen. De innovatieve oplossing wordt nu verder uitgerold in Dublin, Milaan en Stockholm.

“De nieuwe markten leveren bedrijven meer flexibiliteit in de datacenters waar zij hun workloads plaatsen, afhankelijk van hun behoeften en lokale regelgeving”, zegt Michiel Eielts (foto), Managing Director Equinix Nederland.

Cloud

Datacenters van Equinix bieden plaats aan een groeiend cloud-ecosysteem van meer dan vijfhonderd Cloud Service Providers (CSP’s) en SaaS-oplossingen wereldwijd. Equinix Cloud Exchange maakt directe, private verbindingen mogelijk met meer dan vijftig toonaangevende CSP’s, waaronder Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform, IBM SoftLayer, Microsoft Azure ExpressRoute en Office 365, Oracle Cloud en Salesforce. “Door deze op interconnectie gebaseerde aanpak kunnen bedrijven de prestaties van hun cloudapplicaties verbeteren, latency verminderen, schaalbaarheid vergroten en de controle over hun netwerk verbeteren. Met als resultaat een kwalitatief betere cloudervaring voor eindgebruikers”, aldus Eielts.

Directe toegang tot clouddiensten

Equinix Cloud Exchange was tot op heden al beschikbaar in vijf Europese markten (Amsterdam, Londen, Frankfurt, Parijs en Zürich). De dienst, gelanceerd in 2014, geeft bedrijven directe toegang tot de diensten die zij nodig hebben om geavanceerde oplossingen te bouwen binnen Equinix International Business Exchange (IBX) datacenters. De uitbreiding naar drie nieuwe markten betekent dat zij beschikken over low-latency en private cloudconnectiviteit zonder de noodzaak om het publieke internet of WAN-verbindingen te gebruiken. Dit vergroot prestaties en veiligheid en verzekert een consistente kwaliteit.

Digitale transformatie

De Europese Commissie stelt dat bedrijven in Europa het enorme potentieel van de digitale economie te weinig benutten. 41 procent van de bedrijven is non-digital en slechts twee procent maakt volledig gebruik van de digitale kansen. Nu Europese bedrijven een digitale transformatie ondergaan, zullen velen zich richten op cloud gebaseerde technologie, die fungeert als katalysator voor wereldwijde IT-transformatie. Om deze verschuiving te ondersteunen breidt Equinix de beschikbaarheid van Cloud Exchange uit met Dublin, Milaan en Stockholm tussen maart en september 2017.

Eric Schwartz, president, Equinix EMEA: “Toen Equinix Cloud Exchange introduceerde, begonnen bedrijven pas net met het opschalen in de cloud en waren zij sceptisch over prestaties en veiligheid. De laatste jaren zien wij een ander beeld ontstaan: de wereldwijde zakelijke adoptie van cloud verloopt razendsnel en nu zien we klanten veilig verbinden met vele clouds over meerdere regio’s met Equinix Cloud Exchange. De toevoeging van drie nieuwe markten zal Cloud Exchange nog aantrekkelijker maken voor bedrijven die zoeken naar een distributiemodel voor hun cloudinfrastructuur in Europa.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!