Witold Kepinski - 27 maart 2017

Worldmeetings doet MBO

Worldmeetings doet MBO image

Het management van Worldmeetings, bestaande uit Bob Pieterson, Inge van Rooij, Hans de Lange en Jeannette Winters, heeft succesvol een management buy-out (“MBO”) gerealiseerd. Main Corporate Finance heeft de MBO gestructureerd en de financiering gearrangeerd. De bancaire financiering is verstrekt door Rabobank. De transactie is mede gefinancierd met een mezzanine lening van Main Mezzanine Capital. 

Worldmeetings (www.worldmeetings.com) exploiteert een zelf ontwikkeld online platform, waarmee eenvoudig vergaderlocaties, congreszalen, trainingsruimtes en hotelkamers kunnen worden geboekt. Worldmeetings is in 1991 opgericht heeft ca. 40 medewerkers in dienst en is gevestigd in Den Haag. De onderneming groeit snel, heeft ruim 60 klanten zoals KPN, ABN Amro, UWV en ministeries (Rijksoverheid) die de keuze hebben uit meer dan 1.500 locaties in Nederland en België.

Worldmeetings realiseert een sterk winstgevende en groeiende omzet van ruim € 3,5 miljoen. De ambitie van het management is een internationaal leidende speler te worden zegt Bob Pieterson: “Worldmeetings heeft een sterke marktpositie opgebouwd. De organisatie is klaar voor verdere groei en internationalisering van onze dienstverlening. Met innovatieve oplossingen en excellente customer service gaan we onze ambitie verwezenlijken. We hebben in Main een goede partner gevonden en zijn enthousiast over onze samenwerking.“

Lars van ’t Hoenderdaal: “Wij kennen Worldmeetings al geruime tijd en zijn onder de indruk van de gerealiseerde groei in combinatie met sterk winstgevende exploitatie. Wij hebben veel vertrouwen in het management en hun groei ambities en onderschrijven de toegevoegde waarde van het platform voor zowel locaties als voor klanten.”

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners (www.main.nl), een investerings- en financieringsbedrijf, alsmede corporate finance adviseur, gericht op groeiende en winstgevende bedrijven in de TMT sector in Nederland. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen op rendabele wijze aan het werk zetten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!