Witold Kepinski - 25 maart 2017

NLE meldt iets minder omzet en meer winst

Energie- en telecomleverancier NLE meldt in 2016 een omzet van 333 miljoen euro te hebben gehaald, iets lager uit dan een jaar eerder, voornamelijk door de sterk gedaalde groothandelsprijzen voor energie.

NLE meldt verder het beste resultaat ooit te hebben behaald. De EBITDA winst steeg van 20,0 miljoen euro naar 22,8 miljoen euro, een toename van ruim 14 procent. De nettowinst steeg naar 12 miljoen euro. EBITDA en winst zijn de hoogste sinds de oprichting in 2005.

Eind 2016 ging NLE als eerste energiemaatschappij naast elektriciteit en gas ook internet, televisie en telefonie leveren. De eerste campagne voor het zogenaamde triple play leverde vorig jaar 10.000 klanten op, begin 2017 kwamen er nog eens 20.000 bij. Het bedrijf mikt erop binnen enkele jaren door te groeien naar 200.000 telecomklanten.

Aan het eind van het jaar schakelde NLE over naar een nieuwe organisatiestructuur, die de werknemers indeelt in squads, chapters en circles. Een vergelijkbare structuur wordt door techbedrijven als Netflix en Spotify gebruikt en maakt NLE slagvaardiger en voorbereid op verdere uitbreiding van de dienstverlening aldus Harald Swinkels, CEO van NLE. “Het energiebedrijf van de toekomst zal vooral een datadienstverlener worden. Door daar nu al op in te spelen bouwen wij een voorsprong op ten opzichte van de traditionele spelers in deze markt. In het afgelopen jaar hebben wij dan ook geïnvesteerd in app-ontwikkeling, hebben we snellaadstations geopend en hebben we een positie ingenomen in de markt voor elektrische mobiliteit.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!