Redactie - 27 maart 2017

Platform.SH code development nieuwe stijl

Platform.SH code development nieuwe stijl image

Platform.SH is een startup die een nieuwe generatie code development omgeving heeft ontwikkeld. Zelf omschrijven ze hun product als: Continues Deployment Cloud Hosting, een technologie die ontwikkeld is het ontwikkelen van code te vereenvoudigen. Platform.SH is een PAAS (Platform as a Service) omgeving die ontwikkelaars help bij een efficiënte code ontwikkeling. Platform.SH CEO Fred Plais (foto): ”Het is een radicaal andere aanpak dan gebruikelijk. Het nieuwe concept is goed ontvangen en het bedrijf dat nu 48 werknemers telt, zal snel doorgroeien naar een kleine 80 aan het eind van dit jaar.”

Platform.SH is van Franse oorsprong, heeft medewerkers in Europe en de USA en inmiddels meer dan 2000 klanten in 114 landen. “Het probleem dat Platform.SH voor de code ontwikkelaars oplost, is dat men zich niet meer hoeft te bekommeren om de onderlinge samenwerking en de impact daarvan op de projecten. Elke codeontwikkelaar die aan een project werkt, bijvoorbeeld een website, krijgt een 100% kloon van de werkende omgeving om in te werken. Deze kloon is dus een identieke kopie van de productie omgeving. Op deze kloon, waarvan er meerdere in gebruik zijn als er meerdere ontwikkelaars wijzigingen aanbrengen, kan de ontwikkelaar aanpassingen aanbrengen, zonder impact te hebben op de productie omgeving. Deze aanpak is veel krachtiger dan een gewone DevOps omgeving en kan dan ook de tweede generatie PaaS genoemd worden”, aldus Plais.

Redundant

Alle softwareontwikkelaars hebben hun eigen kloon en beïnvloeden elkaar niet vervolgt Plais.  “Is een code ontwikkelaar tevreden over zijn aanpassing, dan wordt de delta ten opzichte van de productie omgeving teruggezet in de operationele omgeving. Dit zijn hot changes en kunnen op elk moment gedaan worden. Het platform beheert de klonen en garandeert de noodzakelijke redundantie.”

Platform.SH ondersteunt meerdere cloud, app en stack omgevingen. “Het concept is open en flexibel en ondersteunt tal van ontwikkelomgevingen inclusief: PHP, Node.js, Ruby, Python, Java, MySQL, PostgreSQL, Elastic, Solr, Redis en RabbitMQ. De cloud hosting in Europa is mogelijk via Microsoft Azure (via T-Systems) en Orange business services France. Hiermee wordt gegarandeerd dat alle code conform de wettelijke voorschriften binnen de Europese grenzen blijft”, aldus Plais.

White Label

De bekende ontwikkelomgeving Magento enterprise cloud edition maakt gebruik van ene white labelled versie van platform.SH. Plais: ”De resultaten zijn spectaculair: 90% minder Ops/DvOps inspanning, een 40% snellere acceptatie test cycles en uiteindelijk 20 - 40% meer productiviteit voor de ontwikkelaars. Het licentiemodel is flexibel en houdt rekening met klant specifieke omstandigheden. Enterprises betalen circa 15k per jaar, kleinere gebruikers komen uit op zo’n 120 tot 300 dollar per project per jaar.”

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!