Witold Kepinski - 28 maart 2017

Dtex Systems nestelt zich in The Hague Security Delta

Den Haag en het veiligheidscluster van Europa is een nieuw cybersecuritybedrijf rijker. Het Amerikaanse Dtex Systems is officieel verwelkomt door The Hague Security Delta en InnovationQuarter op de HSD Campus.

CEO Christy Wyatt van Dtex Systems kwam voor deze feestelijke gelegenheid speciaal vanuit San Jose, California (USA) naar Zuid-Holland om het HSD Premium Partnership te ondertekenen en een welkomstplaquette in ontvangst te nemen.

In de strijd tegen datalekken heeft Dtex Systems unieke cybersecuritysoftware ontwikkeld voor het detecteren van bedreigingen van binnenuit en voor infiltratie van buiten. De individuele gebruiker van IT-systemen staat daarbij centraal, omdat deze vaak over het hoofd wordt gezien bij de toepassing van digitale veiligheidsmaatregelen. ‘Insiders’, bijvoorbeeld medewerkers, vormen al dan niet opzettelijk een risico voor het intellectuele eigendom van een bedrijf en het verliezen daarvan. Ondernemingen worden zo alsnog slachtoffer van ongewenste dataverspreiding ondanks toenemende investeringen in hun IT-beveiliging.

“Met de opkomst van BYOD en cloudapplicaties is het gemakkelijker dan ooit voor medewerkers om discreet bestanden met bedrijfsgevoelige informatie uit een beveiligd netwerk van een organisatie te halen”, zegt Christy Wyatt, CEO van Dtex Systems. Ze voegt toe, “Vandaag de dag, zijn meer dan de helft van alle organisaties kwetsbaar voor diefstal van gegevens door insiders, omdat ze simpelweg niet beschikken over de tools of middelen om deze bedreigingen te identificeren voordat materiële schade al is opgetreden. De sleutel tot het oplossen van het probleem is inzicht te hebben in wat gebruikers doen met bedrijfsgegevens.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!