Witold Kepinski - 28 maart 2017

A2B Internet zet Juniper Networks vMX in als Virtual Network Function service

A2B Internet zet Juniper Networks vMX in als Virtual Network Function service image

A2B Internet, een Nederlandse aanbieder van internetconnectiviteit, maakt bekend dat het de Juniper Networks vMX Virtual Router heeft gekozen als eerste Virtuele Network Function (VNF) voor het eigen next-generation netwerkplatform.

Met deze architectuur kan A2B Internet klanten nieuwe flexibele en geautomatiseerde netwerkservices leveren. Dankzij de inzet van vMX heeft A2B Internet daarnaast ook monitoring- en beheerfunctionaliteiten verbeterd, aldus Erik Bais, de oprichter van A2B Internet.

A2B Internet levert connectiviteitsoplossingen aan zakelijke instellingen, internet serviceproviders, cloud providers en hostingbedrijven. De vorige oplossing sloot niet langer aan op het groeiende volume van A2B Internet’s dataverbindingen. Verder was de convergentietijd cruciaal voor het succes van het bedrijf. Als een verbinding uitvalt of wordt gewijzigd, moet elke router snel berekeningen maken en routeringstabellen bijwerken. De keuze van A2B Internet viel op de vMX van Juniper Networks omdat de oplossing snelle convergentietijden biedt in combinatie met een uiteenlopende routeringsfuncties en automatiseringsmogelijkheden. Een ander belangrijk selectiecriterium was de mogelijkheid om het provisioning-proces binnen het netwerk te automatiseren via application program interfaces (API's).

“Met vMx hebben aanbieders van connectiviteitsdiensten zoals A2B Internet, de mogelijkheid om een uiterst een flexibel, schaalbaar en geautomatiseerd netwerk te leveren, dat hen in staat stelt hun omzet en operationele effectiviteit te verhogen. Gevirtualiseerde netwerkdiensten dragen in hoge mate bij aan de transformatie naar flexibiliteit. Juniper’s geavanceerde software biedt partners en klanten een snelle en eenvoudige implementatie zodat ze sneller kunnen profiteren van de voordelen van de connectiviteitesdiensten”, aldus Marcel van Opzeeland (foto), regional director Service Providers bij Juniper Networks

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!