Wibu-Systems toont dongle voor industriële IoT toepassingen

29-03-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Wibu-Systems toont dongle voor industriële IoT toepassingen

Tijdens de Hannover Industrie Messe (24 t/m 28 april) toont Wibu Systems op stand D05 in Hal 8 de meest compacte USB dongle voor het CodeMeter platform voor software beveiliging en licentieregistratie binnen de industriële omgeving. De flash memory stick omvat verschillende geïntegreerde schakelingen in één ultra kleine behuizing. In Hal 8 staat het thema beveiliging binnen een Industrie 4.0 omgeving centraal in onder meer demo opstellingen van het Industrial Internet Consortium (IIC) en het Duitse SmartFactoryKL samenwerkingsverband.

De nieuwe Wibu-Systems CmStick/CM dongle paart een geringe afmeting aan een fraai vormgegeven metalen behuizing met daarin een krachtige 8 GB flash memory module, gemaakt volgens de 2 Bit Multi-Layer Cell Technologie (MLC). Om te voldoen aan de meest stringente eisen op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid ten behoeve van data-integriteit is de dongle voorzien van een geavanceerde SLM97 security controller van Infineon, aangevuld met een Hyperstone’s U9 flash controller, inclusief de gepatenteerde hymap® firmware. De CodeMeter API zorgt voor de beveiligde lees- schrijffunctionaliteit in het flash geheugen.

De CMStick/CM, gemaakt volgens de SiP (System in Package) technologie maakt een naadloze koppeling tussen de USB 3.1 connector en de behuizing mogelijk. De dongle is dan ook totaal ongevoelig voor verbuigingen, trillingen, vochtigheid en temperatuurschommelingen, zoals die in een zwaar belaste industriële omgeving kunnen voorkomen. Indien gewenst kunnen de afnemers de sticks laten bedrukken met hun eigen logo. De sticks bieden onderdak aan versleutelde data met betrekking tot de instelling van digitale machines, aan encrypted software waarmee productieprocessen worden opgestart of bijgestuurd; aan de digitale sleutels (token) voor het verkrijgen van toegang tot bepaalde data of softwarecode en aan data, behorende bij de licentie administratie van software. Zo kunnen bijvoorbeeld onderhoudsspecialisten alleen voor een beperkte tijd tot een bepaald deel van de broncode in een besturingssysteem van een PLC of microcontroller krijgen. Ook kunnen gebruikers van bepaalde apparatuur of software alleen de functies activeren waartoe hun licentie recht geeft. In de stick kan tevens de referentiedata van de gangbare beveiligingscertificaten zijn ondergebracht. Beveiliging op basis van hardware ’binding’ op de eindpunten vormt de meest veilige afscherming van IoT toepassingen.

De industrie bevindt zich momenteel in een transitiefase, die uiteindelijk leidt naar volledig gedigitaliseerde processen in een IoT gedreven samenleving. Hardware wordt in toenemende mate een ’commodity’, aangestuurd door software die voortdurend aan verandering onderhevig is. CodeMeter voorziet producenten van intelligente apparaten van de noodzakelijk bescherming tegen cybercriminaliteit (hacken, ongeoorloofd softwaregebruik, reverse engineering) tijdens het operationele gebruik en bij de levering van firmware upgrades, alsmede software updates. Daarmee bevordert Wibu-Systems het migratieproces naar dynamische industriële activiteiten met nieuwe, licentie gebaseerde businessmodellen en transparante tariefstelling voor zowel leveranciers als gebruikers.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, IoT, data