Software AG koopt IoT-specialist Cumulocity

29-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Software AG koopt IoT-specialist Cumulocity

Software AG neemt voor een onbekend bedrag Cumulocity over, een specialist met een IoT portfolio met een kantoor in Dusseldorf. De twee bedrijven werkten al samen via een oem-samenwerking. Cumulocity werd in 2010 opgericht en kwam voor uit Nokia Siemens Networks als een M2M bedrijf.

Cumulocity is een aanbieder van een IoT-enablementplatform. Cumulocity levert een IoT-basis voor het veilig aansluiten van apparaten en om datafeeds in real-time te analyseren en te integreren met andere systemen. Hierdoor kan er uit een groot aantal ’Connected Things’ waarde worden gehaald, wat leidt tot operationele efficiëntie en nieuwe inkomstenbronnen.

Door de integratie van Cumulocity’s voorzieningen voor connectiviteit en beheer van apparaten, biedt het Digital Business Platform organisaties nu de basis voor het veilig integreren, koppelen en schalen van een netwerk bestaande uit miljoenen connected devices, wereldwijd gedistribueerd over duizenden tenants. Dit zorgt voor een overvloed aan manieren om IoT te gebruiken – denk bijvoorbeeld aan machinemonitoring en controle op afstand, productiediagnostiek, preventief onderhoud en service op afstand – voor verschillende markten en industrieën wereldwijd.Ondernemingen hebben nu de mogelijkheid om elk willekeurig ‘ding’ en device te beheren, onafhankelijk van de hardware en protocollen, en te verbinden aan elke applicatie of elk bedrijfsproces.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

IoT, data