Red Hat boekt meer omzet, winst en grotere deals
29-03-2017 | door: Witold Kepinski

Red Hat boekt meer omzet, winst en grotere deals

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, heeft de resultaten bekend gemaakt van het vierde kwartaal en boekjaar 2017, dat afliep op 28 februari 2017. De omzet in vierde kwartaal kwam uit op 629 miljoen dollar, 16 procent meer dan het voorgaande jaar. De omzet in volledige boekjaar steeg met 18 procent naar 2,4 miljard dollar.

De winst steeg ook. De GAAP nettowinst voor het kwartaal komt uit op 66 miljoen dollar, ofwel $0,36 per aandeel, tegen 53 miljoen dollar, of $0,29 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De GAAP nettowinst voor het boekjaar komt uit op 254 miljoen dollar, ofwel $1,39 per aandeel, tegen 199 miljoen dollar, of $1,07 per aandeel in het voorgaande boekjaar.

“We hebben het jaar bijzonder goed afgesloten. Het vierde kwartaal is het zestigste opeenvolgende kwartaal met omzetgroei en we overschreden de 2 miljard dollar mijlpaal in omzet uit abonnementen en total deferred revenue voor het boekjaar,” aldus CEO Jim Whitehurst (foto). “Klanten die digitale transformatie omarmen, wenden zich tot Red Hat als strategische partner voor oplossingen waarmee ze van deze initiatieven kunnen profiteren. Enterprises en service providers kiezen steeds vaker voor hybride cloudinfrastructuren en opensourcetechnologieën. Dit voedt onze groei en positionering voor de lange termijn.”

Record backlog

“Onze strategische positie bij klanten blijkt uit de aanhoudende toename van grote deals. Het aantal overeenkomsten in boekjaar 2017 met een waarde van meer dan 1 miljoen dollar steeg met meer dan 30 procent. We sloten een recordaantal deals met een waarde boven de 20 miljoen dollar, waaronder onze eerste deal ooit van circa 100 miljoen dollar in het vierde kwartaal”, aldus Eric Shander, waarnemend Chief Financial Officer van Red Hat. “Deze prestaties zorgden ook voor een record backlog van 2,7 miljoen in Amerikaanse dollars, 28 procent meer dan een jaar eerder, wat bijdraagt aan ons fiscal year 2018 revenue outlook van 13 tot 14 procent groei. Dit zou moeten bijdragen aan het uitbreiden van de GAAP operating marge van 15,2 procent en non-GAAP operating marge van 23,6 procent.”

Lees ook het interview met Dick Lans (Red Hat): 'Open source begint langzamerhand de standaard te worden'.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud