Atos presenteert nieuwe apps voor IoT
29-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atos presenteert nieuwe apps voor IoT

Atos presenteert haar  aanbod van diensten en toepassingen tijdens de Hannover Messe, een industriële vakbeurs die van 24 tot 28 april in Duitsland plaatsvindt. Bij de Bitkom-stand (K01) in hal 6 en in de Siemens MindSphere Lounge demonstreert Atos hoogwaardige data-gedreven oplossingen, business cases en technologieën op het gebied van big data en data-analyse.

Als één van de eerste partners van MindSphere - het cloud-gebaseerde, open IoT-operating system van Siemens - demonstreert Atos haar data-gedreven oplossingen voor het IoT-ecosysteem. Dit wordt geïllustreerd met behulp van verschillende praktijkcases in de Siemens MindSphere Lounge (hal 9, stand D35).

“Atos is een one-stop-leverancier die de noodzakelijke tools biedt voor industriële bedrijven die zich in een digitale transformatie bevinden. Onze nauwe samenwerking met Siemens heeft geresulteerd in hoogwaardige services en applicaties voor het MindSphere-ecosysteem. Dit combineren we met onze expertise op het gebied van High Performance Computing en ons aanbod op het gebied van data-analyse: Atos Codex”, vertelt Winfried Holz, CEO van Atos in Duitsland.

MindSphere is het IoT-platform van Siemens en de ruggengraat van een krachtig open cloud-ecosysteem dat is gebaseerd op ruim aanbod van diensten. Het maakt de verbinding mogelijk tussen machines en fabrieken, door de inzet van apps, data-analyse, ontwikkeltools en op data gebaseerde services. De apps die Atos heeft ontwikkeld, zijn vooral geschikt voor de industrie sector. Zo kunnen productiedata worden geïntegreerd met gegevens van verschillende managementsystemen en nieuwe analysemethodes.

Praktijkcases voor IoT en data-analyse

Bij de Bitkom-stand in hal 6 worden met een originele vliegtuigturbine (foto) de mogelijkheden voor industriële bedrijven getoond, zoals netwerkproductie en voorspellend onderhoud en worden ook aanvullende productiemethoden toegepast. Zo kunnen reserveonderdelen op locaties worden geproduceerd en onderhoudsopdrachten op afstand beheerd door de inzet van augmented reality.

Data-analyseoplossingen leveren daarnaast waardevolle inzichten op. Op basis van talrijke praktijkcases en geteste applicaties demonstreert Atos haar expertise op het gebied van Industrie 4.0, IoT en de werkplek van de toekomst.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

IoT, data