Dell Wyse 3040 entry-level thin client werkt prima met Citrix, Microsoft en VMware

29-03-2017 | door: Witold Kepinski

Dell Wyse 3040 entry-level thin client werkt prima met Citrix, Microsoft en VMware

Dell introduceert een lichtgewicht en compacte energie-efficiënte thin client. De Wyse 3040 is compatibel met de virtuele werkomgevingen van Citrix, Microsoft en VMware. Deze veilige endpoint-oplossing is volgens Dell eenvoudig te implementeren en te beheren. Het betreft een entry-level Intel x86-gebaseerde quad-core thin client waarop zowel Wyse ThinOS of ThinLinux als besturingssysteem kan draaien.

Medewerkers willen volgens Dell steeds vaker toegang tot zeer efficiënte, krachtige systemen en tools die hen in staat stellen te innoveren, samen te werken en informatie te delen in een beveiligde omgeving. Sterker nog, volgens de Dell Future Ready Workforce Study denkt meer dan 70 procent van de millennials dat geavanceerde technologie cruciaal is voor een productieve en efficiënte werkomgeving. De Wyse 3040 thin client is een betaalbare endpoint-oplossing waarmee IT-managers de kosten laag kunnen houden, terwijl ze productiviteit en lichte multitasking kunnen garanderen. Het toestel is ideaal voor bedrijven in diverse industrieën, waaronder sterk gereguleerde sectoren zoals retail, financiën, gezondheidszorg en onderwijs.

Met een nieuwe slanke vormgeving (slechts 0,24 kg (4), is de Wyse 3040 de eerste entry-level thin client met een Intel Atom X5 1.44GHz quad-core-processor die tot 2 GB DDR3 RAM en 8 GB flash ondersteunt. Hierdoor is hij volgens Dell ideaal voor licht multimediagebruik en lokale apps. Dankzij zijn kleine formaat is de Wyse 3040 eenvoudig te monteren op de achterkant van een monitor voor een ruimere, overzichtelijke werkruimte.

De Wyse 3040 thin client is compatibel met alle belangrijke virtualisatiesoftware, waaronder Citrix XenDesktop, Microsoft RDS en VMware Horizon. VMware Blast Extreme remote-protocol zal vanaf juni 2017 ook ThinLinux ondersteunen, in aanvulling op de reeds bestaande ondersteuning voor Citrix HDX, Microsoft RDP en PCoIP-protocollen.

Beschikbaarheid

De Wyse 3040 thin client is wereldwijd beschikbaar voor de adviesprijs van 329,- dollar. Ga voor meer informatie en specs van de Wyse 3040 thin client naar: http://www.dell.com/us/business/p/wyse-3040-thin-client/pd

Terug naar nieuws overzicht
Hardware