Sentia beheert voor Amsterdam Trade Bank core banking en IT-infrastructuur

30-03-2017 | door: Redactie

Sentia beheert voor Amsterdam Trade Bank core banking en IT-infrastructuur

Amsterdam Trade Bank vertrouwt het beheer van Core Banking en alle IT-infrastructuur toe aan Sentia. De continuïteit van de bancaire dienstverlening is voor Amsterdam Trade Bank van groot belang, waarin de stap om de complete IT-infrastructuur te outsourcen logisch is.

De focus van ATB is het verder ontwikkelen van de digitale dienstverlening richting zijn klanten. Sentia zal daarin de continue beschikbaarheid en beveiliging van de applicaties waarborgen. Naast de complete IT-infrastructuur zal Sentia vanaf medio 2017 het complete technisch beheer van het IT-landschap op zich nemen.  De samenwerking zal ook op andere domeinen intensief zijn, waarbij beide partijen nauw zullen samenwerken voor de geplande FinTech-oplossingen van Amsterdam Trade Bank.

Amsterdam Trade Bank is een jonge organisatie die zowel particulieren als het zakenleven aantrekkelijke financiële oplossingen biedt. De organisatie is opgericht in 1994 en is sinds 2001 een dochter van de Alfa-bank Group. Eind vorig jaar koos Amsterdam Trade Bank voor een langdurig partnership met Sentia en is het traject richting complete outsourcing van zijn it-omgeving gestart.

Op 14 december tekende Eric Steeghs (Chief Financial Officer ATB), Michel Hofman (Chief Information Officer ATB) en Paul van der Marck (Commercieel Directeur Sentia) een overeenkomst waarmee een langdurig partnership beklonken werd. De continuïteit van de bancaire dienstverlening is voor Amsterdam Trade Bank van groot belang, waarin de stap om de complete IT-infrastructuur te outsourcen logisch is. De focus van ATB is het verder ontwikkelen van de digitale dienstverlening richting zijn klanten. Sentia zal daarin de continue beschikbaarheid en beveiliging van de applicaties waarborgen.

Complete ontzorging en optimale samenwerking

Naast de complete IT-infrastructuur zal Sentia vanaf medio 2017 het complete technisch beheer van het IT-landschap op zich nemen. Met zijn ‘managed application continuity’ zal Sentia de Amsterdam Trade Bank compleet ontzorgen, van de optimale IT-infrastructuur voor de kern systemen tot aan alle applicaties op alle (virtuele) desktops. De samenwerking zal ook op andere domeinen intensief zijn, waarbij beide partijen nauw zullen samenwerken voor de geplande FinTech-oplossingen van Amsterdam Trade Bank.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter