IBM werkt nauwer samen met Red Hat en Veritas
30-03-2017 | door: Witold Kepinski

IBM werkt nauwer samen met Red Hat en Veritas

IBM haalt de banden nog nauwer aan met Red Hat en Veritas. Onder andere op het gebied van hybrid cloud en een nieuw blockchain netwerk. IBM en Red Hat gaan nauwer samenwerken om klanten te bedienen met hybride cloud oplossingen op basis van OpenStack. De Red Hat gevirtualiseerde omgevingen en workloads werken dan in een IBM Private Cloud. Hier worden diensten aangeboden zoals workload migraties, disaster recovery, datacenter consolidatie en capaciteit uitbreiding.

IBM is verder Red Hat Certified Cloud and Service Provider geworden. Klanten kunnen hierdoor in een IBM Cloud het Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Ceph Storage op IBM Private Cloud draaien. Later komt Red Hat Cloud Access beschikbaar in de IBM Cloud.

BlueMix

De IBM Cloud Object Storage reeks van cloud services zijn geschikt voor Veritas NetBackup 8.0 die ook beschikbaar is in IBM's Bluemix Catalogus. Zo wordt data in de hybride cloud het best beschermd, aldus IBM.

Blockchain as a service

IBM teamt verder mer SecureKey Technologies met een Blockchain as a service. IBM introduceert daarbij een cloud-dienst die bedrijven en banken toelaat om gebruik te maken van de blockchain-technologie. Het gaat om Hyperledge Fabric, een publieke cloud dienst die klanten de mogelijkheid geeft om veilige blockchain-netwerken te gebruiken. De dienst is een commerciële toepassing van de blockchain code van Hyperledger, een open source project van de Linux Foundation.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Security