Dell Technologies boekt verlies door overnamekosten EMC

30-03-2017 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies boekt verlies door overnamekosten EMC

Dell Technologies boekte in het vierde kwartaal van boekjaar 2017 een omzet van 20,1 miljard dollar (een stijging van 58 procent) en operationeel verlies van 1,7 miljard dollar. De jaaromzet bedroeg 61,6 miljard dollar (een stijging van 21 procent) en operationeel verlies van 3,3 miljard dollar.

Het verlies werd met name veroorzaakt door de kosten voor de overname van EMC door Michael Dell en enkele investeerders.  Het cash- en investeringsbalans bedraagt 15,3 miljard dollar. 

PC business

De Client Solutions Group groeide en haalde in het vierde kwartaal een omzet van 9,8 miljard dollar, een stijging van 11 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. De omzet voor het volledige jaar bedroeg 36,8 miljard dollar een stijging van 2 procent jaar over het boekjaar 2016. Het bedrijfsresultaat bedroeg 342 miljoen dollar voor het vierde kwartaal, en 1,8 miljard dollar voor het volledige jaar. Er werden in het vierde kwartaal 11 miljoen pc's verkocht. Dell wist ook veel displays te verkopen. 

Flash en Hyperconverged

De Infrastructure Solutions Group gegenereerd een omzet van 8,4 miljard dollar in het vierde kwartaal, waaronder 3,6 miljard dollar omzet met de verkoop van servers en netwerken. Er werd 4,8 miljard dollar omzet gedaan met in opslag. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1 miljard dollar.

Verder meldt het bedrijf aan de top te staan met servers en all-flash-arrays. Verder groeit de hyperconverged infrastructuur business als kool.

Er wordt ook nog geoptimaliseerd in het personeelsbestand. Daarvoor is 416 miljoen dollar gereserveerd.

VMware

De VMware omzet in het vierde kwartaal bedroeg 1,9 miljard dollar, met een bedrijfsresultaat van 565 miljoen dollar of 29,2 procent van de omzet.

Lees meer over de cijfers hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware