HPE lonkt mogelijk naar Veeam

31-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE lonkt mogelijk naar Veeam

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft interesse om backup en data protection specialist Veeam over te nemen. Dit meldt The Register. Veeam is leider in de Gartner Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software. HPE is volgens Gartner een uitdager (challenger). Beide bedrijven geven geen commentaar, maar goed ingelichte bronnen melden aan Dutch IT-channel dat het gerucht niet klopt.

Veeam werd in 2006 opgericht door CTO Andrei Baranov en President Ratmir Timashev. Veeam groeit snel in de markt voor backup en availability. Veeam was al in trek in het MKB en midmarket. Nu zet het volop in de cloud en enterprise markt. Dat wordt gedaan met meer dan 45.000 ProPartners. De jaaromzet van Veeam is inmiddels meer dan 600 miljoen dollar. Het overname bedrag zou dan tussen 1,5 en 2 miljard dollar kunnen liggen aldus The Register.

HPE heeft aardig wat overnames gedaan om zijn portfolio aantrekkelijker te maken. SimpliVity werd overgenomen voor 650 miljoen dollar en Nimble Storage voor 1,2 miljard dollar. In 2016 kocht HPE het Zwitserse TriLead dat software levert voor backup van virtuele machines binnen HPE StoreOnce oplossingen.

HPE en Veeam werken overigens al een paar jaar nauw samen. In Nederland werken bj Veeam een aantal ex-HP mensen. Ook veel partners in Nederland combineren HPE storage met Veeam backup.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht