CEO Jeff Ready van Scale Computing: ‘Ons HC3-platform is klaar voor de toekomst!’

CEO Jeff Ready van Scale Computing: ‘Ons HC3-platform is klaar voor de toekomst!’

03-04-2017 | door: Dick Schievels
Deel dit artikel:

CEO Jeff Ready van Scale Computing: ‘Ons HC3-platform is klaar voor de toekomst!’

HCI staat voor Hyperconverged Infrastructure, een technologie die volgens velen de toekomst heeft. Er zijn ondertussen al aardig wat HCI-oplossingen beschikbaar, maar zijn die allemaal even toekomstbestendig? “Ons HC3-platform is dat in ieder geval wel”, zegt Jeff Ready, CEO van HCI-leverancier Scale Computing. Hij legt uit waarom.

Scale Computing biedt in de basis een alternatief voor VMware, zegt Ready. Zijn bedrijf levert een appliance die bestaat uit een combinatie van een eigen KVM-gebaseerde hypervisor, hyperconvergence-technologie, disaster recovery, en back-up. Oftewel: servers, storage, virtualisatie en hoge beschikbaarheid alles-in-één, in een oplossing die het managen van zowel eenvoudige als meer complexe IT-infrastructuren net zo gemakkelijk belooft te maken als het beheer van een enkele server.

Sterke groei

Scale Computing heeft qua groei het momentum te pakken. “In Noord-Amerika waren we al heel succesvol”, aldus Ready, “maar we krijgen nu ook stevig voet aan de grond in Europa en verwachten onze groei verder wereldwijd uit te bouwen.” Onder zijn leiding wist Scale zijn verkoop ruim te verdubbelen het afgelopen jaar. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 1500 klanten die een of meer HC3-appliances van Scale hebben draaien.

Hyperconvergence is in diverse opzichten dé te volgen trend voor nu en de komende tien jaar, stelt Ready. De overgrote meerderheid van zowel kleine als grote bedrijven zal daar naartoe migreren. Wereldwijd heeft nu nog slechts één procent die stap gezet, maar dat verandert in rap tempo. “Wij bieden een platform waarmee bedrijven uiterst eenvoudig de transitie naar hyperconvergence kunnen maken. Maar gebruikmakend van Software Defined Storage-technologieën leggen we tevens de basis voor nieuwe zaken op flash-gebied zoals NVMe en 3D XPoint.” (Spreek uit: ‘3D cross point’!)

Besparingen

Bedrijven die nu nog VMware hebben draaien kunnen substantiële besparingen realiseren door op Scale over te stappen, propageert Ready. De inzet van Scale’s eigen KVM-gebaseerde hypervisor zorgt er allereerst voor dat de VMware-licentiekosten wegvallen. Een tweede besparing is terug te voeren op de door Scale ontworpen storagetechnologie. Die werkt volledig anders dan wat er al is, legt hij uit, of je het nu met traditionele storage of met andere HCI-oplossingen vergelijkt. Het maakt dat je met minder resources toekunt, hetgeen erop neer komt dat klanten met Scale over het algemeen meer workloads kunnen draaien met inzet van minder fysieke hardware.

Maar waar het volgens Ready vooral om gaat, is dat met Scale de tijd die bedrijven nu kwijt zijn aan het managen van hun IT-infrastructuur, met zo’n 80 procent gereduceerd kan worden. “De impact van ons HC3-platform op het beheer van de IT-infrastructuur is vergelijkbaar met wat de iPhone teweeg heeft gebracht in de wereld van mobile computing. De bediening van de iPhone voltrekt zich volledig intuïtief. Daar is gaan training voor nodig en je hoeft je daarvoor niet te certificeren, of iets dergelijks. Datzelfde geldt voor onze appliances. Dat maakt dat IT-beheerders zich volledig kunnen toeleggen op het managen van de applicaties, beveiliging en data in plaats van alleen de basis IT-infrastructuur.”

Klaar voor de toekomst?

Er komen allerlei nieuwe storagetechnologieën op ons af, zoals bijvoorbeeld het reeds eerdergenoemde NVMe, hoe goed is Scale Computing voorbereid op die nieuwe NVMe flash-drives en soortgelijke nieuwe ontwikkelingen? “Ons HC3-platform is wat dat betreft volledig klaar voor de toekomst”, zegt Ready zonder enige aarzeling. “Zoals ik net al aangaf, verschilt onze storagetechnologie fundamenteel van die van andere leveranciers. Die technologie, inclusief de huidige SSD-technologie, is nog steeds alom gebaseerd op het concept van een storage-controller. De meeste hyperconverged-producten bootsen de storage-controller na binnen een virtual machine, en in de meeste gevallen runt die virtual machine een file system. Kijk je dan naar NVMe, dat is vele keren sneller dan traditionele storage. Je moet dan denken aan I/O-tijden van 3 à 4 microseconde. Wil je daarvan optimaal gebruikmaken, dan moet je bijvoorbeeld zorgen dat je technologie zo in elkaar steekt dat je allerlei onnodige obstakels, zoals file systems of virtual machines, die relatief gezien voor veel vertraging zorgen, op het datapad tussen applicatie en storage elimineert. Zo hebben we stap voor stap een architectuur gebouwd, genaamd Scribe, waarmee de potentiële snelheid die NVMe biedt, ook echt optimaal benut kan worden.”

NVMe en meer!

NVMe (Non-Volatile Memory Express), is een op PCIe gebaseerd protocol ontwikkeld voor ultrasnelle flash-storage. Maar er zijn nog veel meer nieuwe flash-smaken in de maak. Is Scale Computing ook daarop voorbereid? Ready: “Als je kijkt naar de toekomst van storage, dan praat vrijwel iedereen op dit moment over flash versus spinning disk. Maar waar het echt om gaat, is dat we nu minstens een stuk of tien à vijftien nieuwe vormen van flash zien ontstaan, die allemaal hun eigen specifieke kenmerken hebben. Wij hebben daarvoor binnen Scribe een tiering-mechanisme ontwikkeld, genaamd HEAT: HyperCore Enhanced Automated Tiering. Daarmee kunnen we al die verschillende typen storage adresseren en de data automatisch daar opslaan waar dat – los van de techniek gezien – het meest efficiënt is. Dus terugkomend op de vraag luidt mijn antwoord: ja, ook wat al die andere nieuwe flash-technologieën betreft is ons HC3-platform klaar voor de toekomst.”

Door: Dick Schievels

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter