Witold Kepinski - 03 april 2017

Centralpoint wordt shirtsponsor van voetbalvereniging AFC

Centralpoint wordt shirtsponsor van voetbalvereniging AFC image

Voetbalclub AFC er toch voor gekozen om met shirtreclame te gaan spelen. Het karakteristieke rode shirt met de zwarte V zal vanaf komend seizoen aangevuld worden met de reclame van Centralpoint. Het zaterdagelftal, dat zo goed als zeker zal promoveren naar de hoofdklasse, heeft de primeur. De club hoopt zich op deze manier met twee elftallen op landelijk niveau (Tweede divisie en Hoofdklasse) een rol van betekenis te kunnen spelen. Bekijk de video met Centralpoint directeur Brian Speelman.

AFC is opgericht op 18 januari 1895 en is de oudste voetbalvereniging van Amsterdam. De club komt vanaf de introductie van de Topklasse op dit hoogste amateurniveau uit. De club wordt ook wel aangeduid als The Reds. Deze bijnaam houdt verband met het rode shirt van AFC. Op het shirt is ook een zwarte V te vinden.

In het seizoen 2009/10 werd AFC kampioen in de zondag Hoofdklasse A en plaatste zich daardoor voor de nieuw opgerichte Topklasse. AFC speelde hiervoor 33 seizoenen in de Hoofdklasse (zondag, ingesteld in 1974) op het hoogste amateurniveau en bezet de 2e plaats op de 'Ranglijst allertijden' van de Zondag Hoofdklasse.

AFC werd voor de eerste maal kampioen van de Topklasse op 19 april 2014, dankzij een 4-4-gelijkspel tegen HBS. Vanaf het seizoen 2016/17 komt AFC uit in de nieuw te vormen Tweede Divisie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!