Witold Kepinski - 03 april 2017

VMware en Samsung bieden unified mobile- en desktop toepassingen

VMware en Samsung bieden unified mobile- en desktop toepassingen image

VMware, speler op het gebied van cloud-infrastructuur en business mobility, breidt de samenwerking met Samsung uit om een next-generation unified mobiele en desktop-ervaring te leveren die de uitdagingen van mobiele werknemers oplost.

Zakelijke mobiliteit wordt volgens de twee partners steeds meer gemeengoed en eindgebruikers krijgen te maken met uiteenlopende mobiele en desktop-ervaringen wanneer zij zakelijke desktops, mobiele applicaties en cloud-diensten gebruiken. Integratie tussen VMware Horizon en Samsung Desktop Experience (DeX) stelt eindgebruikers in staat een Samsung Galaxy S8-smartphone te docken en er volledige Windows-desktops en -applicaties op te draaien met één set inloggegevens. On-the-go toegang tot Windows-, mobiele en cloud-applicaties wordt geleverd via VMware Workspace ONE via een gemeenschappelijke digital workspace-ervaring. Samsung Galaxy S8-gebruikers profiteren van unified access en eenzelfde ervaring, zowel wanneer de S8 in het docking station zit alsook mobiel, via slechts één enkel mobiel device in zakformaat.

Samsung DeX levert een Android-gebaseerde desktop-ervaring die eindgebruikers naadloos toegang biedt tot apps en documenten direct vanaf hun smartphone laat bewerken, met of zonder gebruik van een toetsenbord en muis. Samsung DeX biedt daarnaast een productiviteitsomgeving met vernieuwde Android UI en zorgt ervoor dat smartphones en data beschermd blijven door het ingebouwde Samsung Knox security-platform.

De nieuwe Samsung Galaxy S8-smartphone met DeX levert, samen met VMware Workspace ONE en VMware Horizon, een gemeenschappelijke digital workspace-ervaring voor eindgebruikers, zowel wanneer zij hun Windows-desktops en -applicaties openen op kantoor of onderweg. De Workspace ONE-oplossing integreert applicatie- en toegangsmanagement, unified endpoint-beheer en de levering van virtuele desktops of applicaties. Deze integratie helpt organisaties verzuilde cloud- en mobiele investeringen verder te ontwikkelen en de ervaring voor de eindgebruiker over verschillende devices te verenigen via een platformgebaseerde aanpak. De eindgebruikerservaring wordt nog verder vereenvoudigd dankzij een gemeenschappelijk identity-framework dat gebruikmaakt van single sign-on-authenticatie. Zakelijke informatie wordt met Horizon in het datacenter beveiligd of op het apparaat zelf met Samsung Knox en VMware Airwatch.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!