Transfer Solutions en Equinix bieden klanten veilige cloud verbinding

05-04-2017 | door: Witold Kepinski

Transfer Solutions en Equinix bieden klanten veilige cloud verbinding

Transfer Solutions gaat een samenwerking aan met datacenterleverancier Equinix waardoor klanten via Equinix Cloud Exchange direct toegang krijgen tot Oracle Cloud.

De directe verbinding zorgt ervoor dat partijen niet meer afhankelijk zijn van het publieke internet en grote hoeveelheden data veilig en snel uitgewisseld kunnen worden tussen private en publieke cloud-omgevingen. Middels Equinix Cloud Exchange wordt Oracle FastConnect gefaciliteerd.

“Het is voor onze klanten van belang dat grote hoeveelheden data op een veilige en snelle manier uitgewisseld kunnen worden. Het publieke internet is op deze gebieden onvoorspelbaar. Door de partijen in het datacenter aan elkaar te koppelen, omzeilen we het publieke internet en ook de risico’s die hiermee gemoeid zijn. Op deze manier maken we directe uitwisseling tussen partijen mogelijk”, zegt René Hol, directeur van Transfer Solutions.

Hybride cloud

“De opkomst van de hybride cloud vraagt om een ander soort architectuur en om een ander soort beheer- en beveiligingsmodel”, zegt Eric Bruins (foto), Channel Partner Manager bij Equinix. “Door Oracle FastConnect te faciliteren middels Equinix Cloud Exchange kunnen klanten in de datacenters van Equinix van Oracle’s FastConnect profiteren. Ze hebben namelijk een eigen, directe toegang tot Oracle Cloud.”

De komende maanden test Transfer Solutions de FastConnect. In mei 2017 worden de eerste uitkomsten geëvalueerd om te kijken waar er nog meer winst valt te behalen, aldus de twee bedrijven.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud