Witold Kepinski - 05 april 2017

Bedrijventerreinen Drenthe en Overijssel krijgen glasvezelnetwerken via Parkned

Bedrijventerreinen in Drenthe en Overijssel worden de komende jaren voorzien van razendsnelle glasvezelnetwerken dankzij de joined venture Parkned. Netwerkbedrijf Rendo uit Meppel speelt in op de exponentieel toenemende vraag aan bandbreedte door de krachten te bundelen met Levelfour Networks, specialist in zakelijke glasvezelnetwerken. Met de aanleg van deze netwerken geeft Parkned een forse impuls aan het vestigingsklimaat in de regio.

Een glasvezelnetwerk zorgt niet alleen dat bedrijven concurrerend blijven, ook de regio profiteert van de aantrekkingskracht die deze snelle netwerken hebben op andere bedrijven. Eddy Veenstra, Rendo: “We zagen de groeiende vraag vanuit bedrijven en gemeentes in Drenthe en Overijssel, maar miste de specifieke kennis op het gebied van glasvezelnetwerken. In Levelfour Networks hebben we de perfecte partner gevonden. Ze zijn gespecialiseerd in de aanleg en exploitatie van deze netwerken en kennen de zakelijke markt door en door. Bovendien is Levelfour een zeer flexibele en innovatieve partij. Ze kunnen daarom als geen ander meebewegen met onze wensen.” De eerste netwerken van Parkned worden uitgerold in Hoogeveen en Steenwijkerland.

Levelfour Networks vindt het belangrijk dat alle bedrijventerreinen in Nederland kunnen profiteren van een snel glasvezelnetwerk. Ook die buiten de randstad. “De grotere markt partijen lijken hooguit subsidiair geïnteresseerd te zijn in bedrijventerreinen in de regio. En zijn vaak te groot om snel in te spelen op de vraag uit de markt”, vertelt Peter Grotenhuis van Levelfour Networks. “Deze markt vraagt juist om flexibele spelers die snel kunnen handelen. Met slimme, lokale samenwerkingsverbanden als Parkned kunnen we echt het verschil maken. Wij geloven dat deze nieuwe manier van samenwerken de toekomst is van de aanleg van glasvezelnetwerken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!