Witold Kepinski - 07 april 2017

Oracle introduceert cloud converged storage

Oracle introduceert cloud converged storage. Daarmee zegt Oracle een public-cloudleverancier te zijn die zijn clouddiensten integreert met zijn on-premise-, high-performance NAS-storagesystemen.

Oracle ZFS Cloud-software – inbegrepen in de nieuwste release van Oracle ZFS Storage Appliance – stelt organisaties in staat eenvoudig data en applicaties naar de Oracle cloud te migreren zo beweert Oracle. Dat levert ze niet alleen meer waarde en hogere kostenbesparingen op, maar hierdoor zijn ook externe cloudgateways niet meer noodzakelijk zo stelt Oracle. Concreet wordt de on-premises ZFS appliance geconnecteerd met de ZFS-gebaseerde storage met zijn Oracle public cloud (dus niet met Amazon, Azure of Google).

Bovendien hebben ze zo niet te maken met de kosten van softwarelicenties en van licenties voor cloudtoegang, ook wel ‘cloud entrance taxes’ genoemd. Deze kosten brengen legacy on-premise-leveranciers in rekening voor het recht op toegang tot de public cloud vanaf hun infrastructuurplatform, aldus Oracle.

Lees meer over Oracle Cloud Storage hier en over ZFS Storage Appliance hier.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!