Witold Kepinski - 06 april 2017

MainPlus realiseert met ITvisors Mendix applicatie voor woningonderhoud

MainPlus heeft samen met IT-bedrijf ITvisors, een nieuwe Mendix-applicatie (MainFlow) gerealiseerd ter ondersteuning van de volledige dienstverlening. MainPlus regisseert al het niet-planmatige onderhoud voor woningen en belooft vastgoedeigenaren een kostenbesparing op het dagelijks onderhoud, zo beweert ITvisors.

De nieuwe MainFlow-applicatie ondersteunt en stroomlijnt het  onderhoudsproces van de schademelding van een bewoner tot aan reparatie en facturatie door vaklieden. Door het volledige proces en alle ketenpartners in één applicatie samen te brengen, wordt onderhoud minder fraude- en foutgevoelig. Bovendien kan MainPlus vanuit de applicatie eenduidig en visueel aantrekkelijk rapporteren aan haar klanten over het uitgevoerde onderhoud en andere prestatieafspraken.

De nieuwe applicatie dient als een portaal en geeft zowel bewoners, vaklieden, vastgoedeigenaren en medewerkers van MainPlus toegang tot en inzicht in het volledige onderhoudsproces. Bewoners kunnen via de app een schade melden, de vaklieden kunnen het onderhoud in de app plannen en de kosten factureren, en de medewerkers van MainPlus kunnen het onderhoudsproces coördineren en verdere service verlenen. Daarbij zijn ook alle standaarden in de bouw (VERA en s@lesindebouw) opgenomen in de nieuwe oplossing. Op deze manier kunnen vaklieden en woningcorporaties op eenduidige wijze bouwinformatie met elkaar uitwisselen. Dit verbetert de onderlinge samenwerking en dringt de faalkosten terug.

Mendix

De nieuwe applicatie vervangt een oude maatwerk softwareoplossing. MainPlus had behoefte aan meer flexibiliteit en schaalbaarheid en was tevens op zoek naar een oplossing die mee kan bewegen met haar groeiambities. Een andere belangrijke eis voor de onderhoudsspecialist was dat de nieuwe applicatie makkelijk zelf aan te passen moet zijn, waardoor het bedrijf minder afhankelijk werd van externe ontwikkelaars en beheerders. In Mendix vond MainPlus het ideale platform dat aan al deze wensen voldeed. Met dit low-code ontwikkelplatform waren MainPlus en ITvisors in staat om tot wel vier keer sneller de nieuwe applicatie te ontwikkelen. Na de solution discovery is er op basis van de Agile-methodiek gestart met de gezamenlijke ontwikkeling van de nieuwe applicatie. Uiteindelijk is de nieuwe oplossing in een half jaar ontwikkeld aldus Joost Versteeg, oprichter en directeur van MainPlus

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!