BlackRock wil Cisco CEO Chuck Robbins in Raad van Bestuur

07-04-2017 | door: Witold Kepinski

BlackRock wil Cisco CEO Chuck Robbins in Raad van Bestuur

BlackRock, een vermogensbeheerder cq. asset management specialist met een hoofdkantoor in New York, wil graag dat Cisco Systems CEO Chuck Robbins lid wordt van de Raad van Bestuur (RvB). Volgens Laurence Fink, CEO van BlackRock, kan Robbins zijn bedrijf en klanten goed helpen met zijn kennis van technologie, business en de digitale transformatie.

Robbins volgende in 2015 CEO John Chambers op. Hij maakt van Cisco meer een software en cloud centrisch bedrijf, onder andere door overnames. Daarbij ligt een sterke focus op groeimarkten zoals Internet of Things (IoT), cloud, data analytics, security, datacenter, unified communications en mobility.

Per jaareinde 2015 was BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een belegd vermogen van meer dan 4,6 biljoen dollar. Hiervan is iets meer dan de helft belegd in aandelen en 30% in obligaties en andere vastrentende beleggingen. Het beheert vermogens van instituten zoals pensioenfondsen en verzekeraars, maar heeft ook exchange-traded funds voor particulieren met de merknaam iShares. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in de Verenigde Staten waar iets meer dan de helft van de omzet wordt gerealiseerd. Het bedrijf telt meer dan 12.000 medewerkers, waarvan 1800 beleggers, en heeft vestigingen in 30 landen. Lees meer hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie