Redactie - 07 april 2017

Promedico en Care2U kopen Mijn GezondheidsPlatform van Medicinfo

Softwareleveranciers voor de eerstelijnszorg Promedico en Care2U nemen het portaal Mijn GezondheidsPlatform over van Medicinfo. De overname past uitstekend in de strategie van Promedico en Care2U om verder te groeien als softwareleveranciers die gezamenlijk werken aan een geïntegreerde, regionale oplossing voor de eerstelijnszorg.

Mijn GezondheidsPlatform (MGP) is een online platform dat sinds 2011 zelfzorg van patiënten ondersteunt. In het platform zit zowel coaching bij één of meerdere chronische aandoeningen als begeleiding bij leefstijlverbetering verankerd. MGP was onderdeel van Medicinfo, dat diensten levert op basis van zelfmanagement, e-health en empowerment. Directeur van Medicinfo Angelique Bonte: “Wij wilden de techniek van MGP overdragen aan een partij met de specialistische kennis en kunde om de opschaling en doorontwikkeling van het platform te realiseren. In Promedico en Care2U hebben wij de partners gevonden waarin wij het vertrouwen hebben dat zij dit waarmaken.”

MGP heeft een CE-certificering en is een door Zelfzorg Ondersteund! goedgekeurd zelfzorgplatform. Momenteel heeft MGP 13.000 gebruikers. Medicinfo focust zich verder op het ontwikkelen en uitvoeren van innovatieve persoonlijke begeleidingsdiensten.

Softwareleverancier Promedico is al ruim dertig jaar actief in de eerstelijns gezondheidszorg en breidt zich snel uit. Eerder dit jaar nam de organisatie al een meerderheidsbelang in ketenondersteuningssysteem (KOS) Care2U. Michiel Boerkamp, directeur van Care2U is verheugd met de overname van MGP: “Er wordt al jaren geroepen dat de patiënt centraal moet staan, maar in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. Mijn GezondheidsPlatform betrekt de patiënt écht bij het behandelproces en een gezonde leefstijl en dat is onmisbaar in een regionale oplossing.”

De overname van het zelfzorgplatform is een belangrijke stap voor Promedico en Care2U richting een geïntegreerde, regionale oplossing. De organisatie levert momenteel twee huisartsinformatiesystemen (HIS’en) en lanceert dit jaar het eerste farmaceutisch zorgsysteem (FZS) voor de apotheek. Algemeen directeur van Promedico Pita van Arkel noemt de overname zeer toekomstgericht. “De vraag naar samenwerking tussen zorgverleners, patiënten en mantelzorgers neemt alleen maar toe. Wij kunnen in deze vraag voorzien door één geïntegreerde oplossing te bieden. Binnen dit systeem blijven de functionaliteiten afgestemd op de behoeften van verschillende type gebruikers en sluiten alle onderdelen tegelijkertijd naadloos op elkaar aan. Hiermee wordt informatie-uitwisseling en samenwerking kinderspel en daar profiteert zowel de zorgverlener als de patiënt enorm van.” De regionale oplossing blijft altijd gebaseerd op ‘open, samen en persoonlijk’, wat inhoudt dat Promedico altijd bereid is tot samenwerking met andere systemen als dit de kwaliteit van zorg bevordert.

De continuïteit van MGP wordt tijdens en na de overname aan de huidige gebruikers gegarandeerd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!