i3D.net biedt managed hosting diensten voor wereldwijd zaken doen

i3D.net biedt managed hosting diensten voor wereldwijd zaken doen

09-04-2017 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

i3D.net biedt managed hosting diensten voor wereldwijd zaken doen

Sinds 2004 biedt het Rotterdamse i3D.net een razendsnel (Hosting) platform voor gamers. De eisen van de spelers zijn steeds hoger: snelheid, beschikbaarheid en tegenwoordig wereldwijde connectiviteit dienen maximaal te zijn. “Wij hebben gemerkt dat zakelijke gebruikers meer en meer dezelfde wensen beginnen te krijgen qua (hoge) beschikbaarheid. We hebben het dan meer over de invulling van diensten, als een schaalbaar Cloud platform en minder over de zeer technische specs. Maar, we kunnen hen minstens zo goed helpen”, zegt Emile Schouwstra, Chief Commercial Officer (CCO) bij i3d.net.

Gamers zijn allang het stadium voorbij dat zij op een zolderkamer achter hun pc een spel spelen tegen vrienden elders in het land. Zij spelen tegenwoordig online, hebben een abonnement op een spel, meten hun krachten met tegenstanders wereldwijd, en gebruiken in toenemende mate een mobiel apparaat om hun vaardigheden te beoefenen.
i3D.net is meegegroeid met de steeds hogere eisen die de gamers aan hun spelervaring stellen. “Maar eigenlijk zijn die wensen nog steeds dezelfde. Ze willen razendsnelle verbindingen die, zonder te haperen, altijd beschikbaar zijn. Het draait om connectiviteit en performance. Wij zijn wereldwijd een van de belangrijkste providers die aan de wensen van de game-uitgevers kunnen voldoen. Het is een goed bewaard geheim, dat een Rotterdams bedrijf de spil is van zo veel online plezier wereldwijd”, stelt Schouwstra.

Eigen netwerk

Als managed hosting provider beschikt i3D.net over ongeveer 11.000 servers, verspreid over achttien datacenters op zes continenten. De kern van het geheel staat in Rotterdam, maar we hebben het over een Nederlandse provider met wereldwijde aanwezigheid.

De onderneming bereikt die hoge performance niet alleen, maar in innige samenwerking met Level 3 Communications. Bart van Aanholt, Country Manager Benelux, Nordics & Baltics bij Level 3: “Wij werken al heel lang samen met i3D.net. Wij hebben elkaar destijds gevonden in de mogelijkheid om heel snel op- of af te schalen. En dat we dit kunnen op internationaal niveau is een extra pluspunt, naast de gebruikelijke infrastructuurdiensten die wij leveren voor data en voice.”

Het onderscheidend element van Level3 is volgens Van Aanholt dat de onderneming een eigen glasvezelnetwerk heeft. Waarom dat belangrijk is? “Wij zijn extreem flexibel. Kijk naar i3D.net: Ze zijn enorm gegroeid de laatste jaren, en die groei zet nog door. Voor ons is dat gewoon een kwestie van een extra kaart of router en het bijzetten van bandbreedte; we hoeven niet eerst te onderhandelen met een andere aanbieder van een glasvezelnetwerk. En we kunnen de kwaliteit garanderen, omdat we die zelf in handen hebben. Bovendien kunnen klanten, als zij dat willen, zelf koppelingen naar believen toepassen. Dat is een dienst die wij aanbieden.”

Video

Capaciteit binnen het netwerk is de sleutel voor hedendaagse applicaties. Dat geldt niet alleen voor de gamers, maar evenzeer voor het bedrijfsleven. “Kijk maar naar de toepassingen die zakelijke gebruikers tegenwoordig inzetten. Dan heb je het bijvoorbeeld over videovergaderen. We weten allemaal dat beeld veel bandbreedte vreet. Wij kunnen dat makkelijk aan”, zegt Van Aanholt.
Hij voegt eraan toe dat Level 3 de afstand tussen zijn netwerk en de klant zo klein mogelijk wil maken om de performance maximaal te laten zijn. “Als het mogelijk en gewenst is, gaan we met ons glas tot aan de voordeur van onze klant. Dat hebben we bijvoorbeeld bij i3D.net gedaan. Daar komen we tot aan de stoep. Dat doen we om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van andere telecomproviders.”

Zakelijke klanten

I3D.net weet dat zij kunnen voldoen aan hoge eisen die gamers aan een netwerk, uptime en compute platform stellen. “Maar dat kunnen we ook beschikbaar stellen aan zakelijke klanten. Ook zij willen een snel, betrouwbaar en veilig platform. Daarom zijn we een tijdje geleden alweer begonnen onze diensten ter beschikking te stellen aan MKB, MKB+, System Integrators, E-commerce bedrijven en meer. En met succes”, zegt Schouwstra.

Ook de bedrijven van vandaag en morgen willen snel kunnen op- of afschalen. “Vooral ondernemingen die plannen hebben om internationaal uit te breiden. Dan kunnen ze bij ons terecht. Wij hebben één loket en bieden de diensten die ze nodig hebben over de hele wereld aan. Dankzij de samenwerking met Level 3 kunnen we de kwaliteit garanderen waarnaar het bedrijfsleven op zoek is.”
Schouwstra ziet ook een markt in start-ups. “Die bedrijven beginnen vaak klein, maar moeten, als hun product of dienst aanslaat, in vrij korte tijd ineens de vleugels kunnen uitslaan. Vaak zie je dat ze dan internationaal willen groeien. Wij kunnen hen daarbij faciliteren. We hebben op elk continent (datacenter) infrastructuur en connectiviteit beschikbaar. En als ze de data beslist in Nederland moeten houden, dan kunnen wij ook dat garanderen. We beschikken immers ook over een datacenter in Rotterdam.”

Partners

I3D.net biedt zakelijke diensten als een Cloud platform, Dedicated servers, Connectivity, Enterprise Gaming, Colocatie, Backup, Managed Hosting en andere Cloud diensten. “Voor bijvoorbeeld grote webwinkels en e-commerce platformen is het noodzakelijk dat ze een heel flexibele infrastructuur hebben. Daar zijn wij vertrouwd mee dankzij onze lange historie in de zeer veeleisende gaming wereld”, stelt Schouwstra.Hij is verantwoordelijk voor de commercie en marketing, ontwikkelt nieuwe diensten, brengt de markt in kaart én stelt toekomstplannen op, samen met de partners van i3D.net. “We zijn nu ook bezig ons partnerprogramma verder te vervolmaken en natuurlijk zoeken wij altijd nieuwe resellers/partners en distributeurs die met ons in zee willen gaan. Vooral voor de diensten die wij leveren aan de zakelijke markt. i3D.net investeert al vele jaren in connectiviteit, kwaliteit en een zeer stabiel Hosting platform wereldwijd, met andere woorden, wij hebben de diensten beschikbaar, onze partners de contacten. Samen kunnen we groeien”, zegt de CCO.

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter