Kaspersky Lab biedt cybersecurity voor industriële systemen

12-04-2017 | door: Witold Kepinski

Kaspersky Lab biedt cybersecurity voor industriële systemen

Eugene Kaspersky (foto), oprichter en CEO van Kaspersky Lab, heeft tijdens de Industrial Security Day in Antwerpen voor de Benelux de nieuwe gespecialiseerde beveiligingsoplossing voor kritische infrastructuur en industriële installaties gelanceerd: Kaspersky Industrial CyberSecurity.

De oplossing komt volgens Kaspersky tegemoet aan de noodzaak om industriële cyberrisico's te beheersen en daarmee de continuïteit en integriteit van technologische processen in industriële omgevingen te waarborgen. In dergelijke omgevingen kunnen virtuele dreigingen een reëel gevaar voor het milieu vormen en zelfs mensenlevens kosten. Kaspersky’s beproefde technologieën, diensten en kennis komen in Kaspersky Industrial CyberSecurity samen tot een uniforme, holistische benadering van industriële IT-beveiliging.

Security

Elektriciteitscentrales, raffinaderijen, assemblagelijnen, luchthavens, ‘smart buildings’, de spoorwegen: voor de werking van moderne industriële installaties zijn informatietechnologieën en procesautomatiseringssystemen van essentieel belang vindt Kaspersky. Anders dan bij traditionele IT-netwerken, waarbij vertrouwelijkheid de hoogste prioriteit heeft, is bij industrial control systems (ICS) absolute continuïteit en consistentie van het technologische proces vereist, zonder ruimte voor fouten. Als de cybersecurity-maatregelen niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, kunnen strikte regelgeving en compliance leiden tot onbeschermde kritische systemen.

Software

Kaspersky Industrial CyberSecurity houdt rekening met al deze specifieke eisen en beschermt de lagen van het ICS-netwerk die het gevoeligst zijn voor cyberaanvallen – zoals ICS/SCADA-servers, HMI-panelen, de werkstations van engineers en PLC's – zonder de operationele continuïteit en consistentie van het technologische proces te verstoren. "Vandaag de dag is de cybersecurity van industriële systemen en kritische infrastructuren van vitaal belang”, zegt Eugene Kaspersky, CEO van Kaspersky Lab. “Steeds meer van dergelijke systemen maken gebruik van devices en kanalen die in direct contact staan met de buitenwereld. Soms betreft dit apparatuur die nooit bedoeld was voor externe toegang, om nog maar te zwijgen van software die tientallen jaren oud is en nog nooit een upgrade heeft gehad. Dit is een zeer ernstige zaak, want niet alleen de continuïteit van het productieproces staat op het spel, maar ook het milieu is in gevaar en het kan zelfs mensenlevens kosten. Onze oplossing kan ervoor zorgen dat de cybersecurity van de technologische cyclus op alle niveaus van het geautomatiseerde proces gegarandeerd is. We werken actief samen met fabrikanten van automatiseringssystemen, zodat er bij de ontwikkeling van apparatuur rekening wordt gehouden met nieuwe cybersecurity-standaards en -eisen.”

 

Gedetailleerde informatie over Kaspersky Industrial CyberSecurity is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security