Cognizant zet IT-infrastructuur ABN AMRO Clearing in de cloud
12-04-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cognizant zet IT-infrastructuur ABN AMRO Clearing in de cloud

Cognizant is door ABN AMRO Clearing (AACB) – internationaal aanbieder van clearing en financiële dienstverlening – geselecteerd als strategisch partner om zijn wereldwijde IT-infrastructuur gereed te maken voor de cloud en de fundering te leggen voor digitale transformatie. Dit melden Eelko van Leeuwen (CIO bij ABN AMRO Clearing) en Manoj Mehta (Vice President en Regional Head Benelux bij Cognizant).

Deze samenwerking biedt volgens Cognizant voor AACB de mogelijkheid om flexibeler te werken en applicaties sneller in te zetten. Daarnaast kan de organisatie sneller inspringen op veranderingen in de markt en vermogensinvesteringen en operationele kosten verlagen.

Infrastructuur

Als onderdeel van het meerjarencontract transformeert Cognizant het operationele IT-systeem binnen AACB, waaronder het handel- en rapportagesysteem vallen. Verder wordt de bestaande IT-infrastructuur gemoderniseerd in Europa, Amerika en de Azië Pacific-regio. Met behulp van Cognizant’s Constantly Ready Infrastructure (CRI) raamwerk biedt Cognizant een hybride cloud, netwerkbeveiligingsbeheer en eindgebruikersdiensten. Dankzij deze transformatie kan AACB zijn wereldwijde processen standaardiseren en automatiseren om zakelijke gebruikers een verbeterde klantervaring te bieden.

WK

 

Terug naar nieuws overzicht
Software