Witold Kepinski - 12 april 2017

VMware vSAN 6.6 biedt native HCI-security in datacenters

VMware vSAN 6.6 biedt native HCI-security in datacenters image

VMware, speler op het gebied van cloud-infrastructuur en business mobility, introduceert een nieuwe versie van VMware vSAN, voorzien van industry-first native hyper converged-infrastructuur (HCI)-security, lagere total cost of ownership (TCO) en betere all-flash prestaties. De innovaties in VMware vSAN 6.6 helpen klanten hun datacenter te moderniseren, zo beweert VMware.

HCI-systemen vormen volgens VMware het snelst groeiende segment in de markt voor geconvergeerde of geïntegreerde systemen, aldus IDC(2). Door software-defined computing- en storage-mogelijkheden te combineren met standaard Intel Architecture (IA)-servers, stellen HCI-systemen klanten in staat IT-operations te vereenvoudigen en prestaties te verbeteren.

VMware vSAN 6.6 moet klanten helpen hun infrastructuur te transformeren tegen minimaal risico met behulp van native encryptie, robuuste beschikbaarheid en een ruime keuze aan hardware-platformen, waaronder geavanceerde flash-technologieën zoals Intel Optane solid-state drives (SSD’s). De nieuwste release verlaagt daarnaast de TCO nog verder met intelligente operations en cloud-gebaseerde analytics, terwijl het de flexibiliteit en prestaties levert die nodig zijn om moderne applicaties en hardware te ondersteunen, aldus VMware.

Security

vSAN 6.6 is de zesde generatie van VMware’s enterprise-grade native storage-platform voor vSphere en is geschikt voor een reeks aan use cases, waaronder bedrijfskritische en cloud-native applicaties, virtual desktop infrastructure (VDI)-, remote office/branch office (ROBO)- en disaster recovery-omgevingen. De nieuwe release biedt klanten een efficiënte, non-disruptive mogelijkheid naar een veiligere infrastructuur die hoog beschikbaar is voor hun bedrijfskritische workloads, aldus VMware Nieuwe features zijn onder andere:

Native HCI-security - Een software-defined, data-at-rest encryptie-oplossing met vereenvoudigd beheer die is ontworpen om te beschermen tegen ongewenste toegang tot gegevens. vSAN 6.6-klanten die gebruik maken van vSAN Encryption hebben de vrijheid elke vSAN-gecertificeerde hardware te kiezen en zo de hardwarekosten nog verder te verlagen, doordat dure self-encrypting drives (SED’s) niet nodig zijn.

Highly available vSAN-beheer - vSAN 6.6 maakt monitoring en beheer van het storage-platform mogelijk in het geval een VMware vCenter Server offline is.

Datacenter

HCI-oplossingen die ondersteund worden door vSAN helpen IT-teams hun datacenter-infrastructuur te moderniseren, ondanks krimpende of statische budgetten en toenemende eisen vanuit eindgebruikers en de business. vSAN 6.6 helpt klanten bij deze uitdagingen door de economische belasting op zowel de business als IT te verlichten met behulp van de volgende functionaliteiten:

Efficiënte en economische site-bescherming - vSAN 6.6 levert verbeterde stretched clusters met lokale bescherming om flexibiliteit te bieden bij defecten aan componenten, zowel op sites als lokaal. Deze hoog beschikbare clusters kunnen voor de helft van de kosten worden geïmplementeerd, vergeleken met traditionele storage-oplossingen(3).

Proactieve cloud-analytics - vSAN Cloud Analytics introduceert een nieuw analytics-framework dat in eerste instantie real-time support-notificaties en aanbevelingen op maat levert om klanten te helpen hun vSAN-omgeving te optimaliseren. Deze cloud-gebaseerde analytics kunnen continu worden verbeterd met nieuwe checks en functionaliteiten, zonder dat daarvoor tussenkomst van klanten nodig is.

Geautomatiseerd hardware-onderhoud - Intelligente operations- en lifecycle management-mogelijkheden versnellen de initiële set-up van hardware, vereenvoudigen software-installatie en leveren 1-click controller hardware lifecycle management voor een meer voorspelbare hardware-ervaring, zonder daarbij in te leveren op de keuze van hardware.

Applicaties en hardware

VMware vSAN blijft volgens de leverancier een efficiënte, high performance-architectuur leveren die klanten de flexibiliteit biedt moderne applicaties en de nieuwste hardware te ondersteunen. VMware vSAN 6.6 levert:

Snellere flash-prestaties - Geoptimaliseerde algoritmes voor datadiensten in vSAN 6.6 helpen de flash-prestaties van bedrijfskritische en cloud-native applicaties te versnellen tot wel 50 procent. In aanvulling op de bestaande ondersteuning voor VMware Horizon, bieden nieuw gevalideerde architecturen ondersteuning voor workloads als Hadoop, Citrix XenApp, InterSystems Cache en Splunk.

Ondersteuning voor next generation hardware - vSAN is gebouwd om de nieuwste flash-technologieën te ondersteunen, wat HCI-oplossingen gebaseerd op vSAN in staat stelt nieuwe technologieën te adopteren op het moment dat deze op de markt komen, zonder vertragingen of forklift-updates op de nieuwe infrastructuur. Zo levert vSAN 6.6 industry-first ondersteuning voor recentelijk gelanceerde Intel Optane SSD’s die de prestaties van write-intensieve applicaties, zoals big data en streaming analytics, kunnen verbeteren.

Software, Hardware, Cloud

In combinatie met zijn uitgebreide partner-ecosysteem biedt VMware de ruimste keuze aan HCI-software, van turnkey HCI-appliances tot gecertificeerde hardware en public clouds. Klanten kunnen kiezen om HCI-oplossingen gebaseerd op vSAN te implementeren via Dell EMC VxRail Appliances, volledig geïntegreerde HCI-appliances die speciaal gericht zijn op gebruiksgemak. Daarnaast kunnen klanten vSAN implementeren op meer dan 200 pre-gecertificeerde VMware vSAN ReadyNodes van alle grote server-leveranciers (15 in totaal) die aansluiten op hun implementatiebehoeften en voorkeuren voor leveranciers. Klanten kunnen inmiddels ook gebruik maken van vSAN via managed clouds via het VMware vCloud Air Network van providers.

Klanten die de snelste weg naar een software-defined cloud-infrastructuur zoeken, kunnen volgens de leverancier kiezen voor VMware Cloud Foundation. Dit is een nieuw geïntegreerd SDDC-platform voor de private en public cloud dat een enterprise-ready, hoogdynamische cloud-infrastructuur levert dat eenvoudig te gebruiken is dankzij integratie van VMware vSphere, vSAN en NSX in één enkele interoperable stack met krachtige ingebouwde lifecycle management automation (SDDC Manager). Voor een consistente operationele ervaring over verschillende clouds, kunnen klanten hun private cloud-omgeving uitbreiden naar de public cloud via VMware Cloud Foundation. Als alternatief kunnen zij starten met de implementatie van VMware Cloud Foundation met één van de cloud service providers die deel uitmaken van VMware’s groeiende ecosysteem, waaronder IBM Cloud. VMware Cloud on AWS powered by VMware Cloud Foundation zal later dit jaar beschikbaar worden.

Lees hier wat partners zeggen over VMware vSAN 6.6.

Prijzen en beschikbaarheid

VMware vSAN 6.6 komt naar verwachting beschikbaar op 5 mei 2017. VMware vSAN is beschikbaarvanaf $2.495 per CPU. De prijs van VMware vSAN for Desktop begint bij $50 per gebruiker.

VMware vSAN Quality of Service-mogelijkheden zijn beschikbaar in alle edities van vSAN. Nieuwe VMware vSAN Encryption en verbeterde stretched cluster-mogelijkheden zijn alleen beschikbaar in vSAN 6.6 Enterprise Edition. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!