Witold Kepinski - 12 april 2017

Equinix opent 5 nieuwe datacenters waaronder AM4 in Amsterdam

Equinix opent 5 nieuwe datacenters waaronder AM4 in Amsterdam image

Equinix, aanbieder van interconnectiviteits- en datacenterdiensten opent in 2017 vijf nieuwe International Business Exchange (IBX®) datacenters als onderdeel van een 1 miljard dollar kostend investeringsprogramma. Daarnaast wordt de capaciteit van 14 bestaande IBX-datacenters vergroot. Sinds de oprichting van het bedrijf is al meer dan 17 miljard dollar gestoken in het vergroten van de wereldwijde aanwezigheid. Dit is inclusief de in de december aangekondigde overname van een aantal datacenters van Verizon Communications.

De uitbreiding van het datacenteraanbod volgt op de groei die Equinix doormaakte in 2016, met openingen van datacenters in economische sleutelregio’s waaronder Dallas, Sydney en Tokyo en overnames in Japan (Bit-isle) en Europa (Telecity Group). Door de capaciteit in 2017 verder te vergroten blijft Equinix een belangrijke rol spelen voor bedrijven die hun IT-operaties uitbreiden naar de digital edge door de interconnectie van mensen, locaties, clouds en data zo meldt Equinix.

Datacenters

De vijf nieuwe IBX-datacenters worden gebouwd in Sao Paulo, Frankfurt, Silicon Valley, Washington D.C. en Amsterdam. AM4, dat in Amsterdam opent in het derde kwartaal van 2017, is een twaalf verdiepingen tellend gebouw dat het aantal datacenters van Equinix in de Nederlandse hoofdstad op acht brengt. Vanuit Amsterdam, een van de meest actieve cloudregio’s in Europa, biedt Equinix verbindingen met 80 procent van het continent binnen 50 milliseconden. Bij Equinix in Amsterdam hebben bedrijven eveneens de mogelijkheid om te connecteren met een groot aanbod aan partnerbedrijven, digitale mediabedrijven, leveranciers van financiële-, cloud- en IT-diensten en internet serviceproviders.

Glasvezel

De opening van vijf nieuwe IBX-datacenters in 2017 betekent een capaciteitsuitbreiding van bijna 100.000 vierkante meter aan vloerruimte. De nieuwe locaties zijn direct verbonden met andere Equinix IBX-datacenters in de stedelijke regio’s via glasvezelkabels. Behalve de vijf nieuwe openingen in 2017 staan er 14 uitbreidingen van bestaande datacenters op het programma, in Amsterdam, Dallas, Dubai, Dublin, Frankfurt, Helsinki, Hong Kong, New York, Parijs, Rio de Janeiro, Singapore, Toronto en Zurich. Verdere expansie in 2017 omvat onder meer de aankoop van grond voor toekomstige bouw in Washington, D.C. (Ashburn, Virginia), de overname van een datacenter van IO UK in Londen (Slough) en de acquisitie van een datacenter van ICT-Center AG in Zurich.

Digitale Transformatie

De transformerende impact van digitalisering raakt ieder bedrijf en vraagt om een IT-infrastructuur die ruimte geeft aan de nieuwe realiteit. Michiel Eielts (foto), Managing director Benelux bij Equinix: “Een gevolg is dat bedrijven hun data in de cloud en naar de digital edge brengen, dichter bij hun klanten, werknemers en strategische partners. De wereldwijde en constante aanwezigheid van Equinix, gecombineerd met onze capaciteit om de kritische interconnectie tussen bedrijven te realiseren, maakt de verschuiving mogelijk. Dit zorgt voor bedrijfsgroei in de snel digitaliserende wereld.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!