ALSO Nederland lanceert Workplace-as-a-Service

18-04-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ALSO Nederland lanceert Workplace-as-a-Service

ALSO Nederland biedt per heden de mobiele IT-werkplekoplossing Workplace-as-a-Service (WaaS) aan. Met ALSO WaaS biedt ALSO haar resellers de mogelijkheid om hun eindklant een gebundelde oplossing van hardware, software en diensten tegen een vast maandelijks tarief aan te bieden.

“Wij zien in zowel de wereld van de consument als de zakelijke-omgeving het IT-businessmodel veranderen van transactioneel naar consumptioneel (contractueel). Gebruikers hechten steeds meer waarde aan het gebruik van producten in plaats van het feitelijke bezit ervan. Met ALSO WaaS spelen wij in op deze verandering in behoeften middels het aanbieden van een drietal pakketten (Basic / Premium / Complete) met een contractduur van 12, 24 of 36 maanden. We bieden een zorgvuldig samengesteld hardware productportfolio van onze fabrikanten HP en Microsoft. ALSO WaaS wordt aangeboden via onze succesvolle ALSO Cloud Marketplace, hier kunnen onze resellers zelf alles configureren, monitoren en factureren. Resellers kunnen zelf diensten toevoegen zoals installatie of onderhoud en hebben de mogelijkheid tot cross- en up-sell. Voor de reseller zit hier een vaste beloningsstructuur aan verbonden, waarbij men na het sluiten van een WaaS overeenkomst per direct een aantrekkelijke commissie ontvangt over de gehele looptijd. De voordelen voor zowel de reseller als de eindklant zijn legio, waarbij het feit dat er geen hoge investeringen vooraf noodzakelijk zijn voor beiden geldt.” aldus Machiel Bode, Sales Manager Services Benelux bij ALSO Nederland.

MKB

 “Vanuit onze visie dat wij in Nederland willen fungeren als een B2B-marketplace voor de ICT-industrie, waarbij we uitgaan van een drietal businessmodellen, te weten Supply, Solutions en Services, is de uitrol van Workplace-as-a-Service een mooie aanvulling op het gamma binnen de Services. In combinatie met ons sterke ALSO Cloud Marketplace-platform creëren wij een propositie voor de reseller waarbij deze zijn assets en gebruiksmiddelen kan koppelen aan een eindklant. Oftewel één portal waarmee je de klantomgeving beheert, inclusief je (eigen) diensten. Wij richten ons op resellers die toegevoegde waarde kunnen leveren en qua eindklanten zullen de resellers zich grotendeels moeten richten op de MKB-bedrijven en zogeheten knowledge workers. Vanuit onze fabrikanten, resellers en eindklanten hebben wij heel veel enthousiaste reacties mogen ontvangen bij de eerste bekendmaking van onze plannen. Wij gaan ervan uit dat we op korte termijn de eerste successen boeken met ALSO Workplace-as-a-Service met onze partners in Nederland.” aldus Harald Nuij (foto), Chief Customer Officer ALSO Nederland.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware