Witold Kepinski - 14 april 2017

MediaMarkt Eindhoven opent nieuwe conceptstore

MediaMarkt presenteert zijn nieuwe winkelconcept in een compleet heringerichte winkel in Eindhoven Centrum. De winkel in Eindhoven is de eerste winkel waarin het nieuwe winkelconcept is toegepast. De officiële opening voor consumenten is op woensdag 26 april.

In de nieuwe conceptstore van MediaMarkt komen innovatie, winkelbeleving, service, online en offline samen in een totaal nieuwe winkelwereld. MediaMarkt wordt volgens de Duitse retailgigant met de nieuwe winkelopzet nog meer dé plek om inspiratie op te doen en vooral plezier te hebben terwijl de bezoeker de nieuwste elektronicaproducten kan bekijken en proberen, zowel fysiek als online.

MediaMarkt introduceert verder in zijn vestiging te Eindhoven het Innovatie Lab, een nieuw, vast onderdeel van de nieuwe winkelopzet. Het Innovatie Lab biedt letterlijk een podium aan veelbelovende startups, crowdfunding campagnes en kennisinstellingen. Consumenten kunnen zo op heel directe wijze kennis maken met de toekomst, terwijl innovators hun producten kunnen voorleggen aan het winkelend publiek.

Innovatie

In verschillende paviljoenen staan maandelijks vijf producten, prototypes en ideeën centraal die nog niet op de markt zijn, maar wel de potentie hebben een grote bijdrage te leveren aan de toekomst van de consumentenelektronica. Het MediaMarkt Innovatie Lab is daarmee hét innovatiepodium in de retail.

De producten zijn onderverdeeld in vijf verschillende thema’s, overeenkomend met de paviljoenen in de winkel, te weten ‘Active’, ‘Health’, ‘Gaming’, ‘Smart Home’ en ‘Mobile’. In de maand mei staan onder meer een virtual reality hand controller, een slimme deken en voetzolen met sensoren speciaal voor hardlopers in de spotlights.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!