Witold Kepinski - 17 april 2017

Fortinet introduceert FortiCASB cloud access security broker dienst

Fortinet introduceert FortiCASB cloud access security broker dienst image

Fortinet, aanbieder van cyberbeveiliging, maakt bekend dat het de prestaties, het overzicht, de automatiseringsmogelijkheden en beheerfunctionaliteit van de Fortinet Security Fabric heeft verbeterd voor cloud-omgevingen in alle soorten en maten. Dit geldt van private en publieke clouds tot Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-omgevingen en Software-as-a-Service (SaaS)-omgevingen. De gevirtualiseerde FortiGate-appliances zijn uitgebreid met beveiliging voor complete private en publieke clouds. Ook is het voor bedrijven mogelijk om de oplossingen van Fortinet on demand afnemen op basis van een ‘pay as you go’-model via de Microsoft Azure Marketplace.

FortiGate optimaliseert de automatisering van de beveiliging van publieke clouds door door verbeterde zelfschalende en orchestration-mogelijkheden naar workloads in AWS te brengen. Deze mogelijkheden zijn zowel on demand als op basis van een een bring your own license (BYOL)-model beschikbaar.

Virtualisatie

Het nieuwe ‘pay as you go’ licentieprogramma Fortinet VM On-Demand voor cloud providers en MSSP’s biedt eindklanten flexibele tarieven en automatiseringsmogelijkheden. VM On-Demand biedt cloud providers ‘pay as you go’-verbruiksmeting: Het nieuwe VM On-Demand-programma van Fortinet biedt cloud providers en MSSP’s een kant-en-klaar platform voor het inrichten en aanbieden van VM’s waarmee zij hun klanten on demand tarieven en automatiseringsmogelijkheden kunnen aanbieden op een vergelijkbare manier als grote aanbieders van publieke clouds dat doen. Het platform biedt ondersteuning voor ‘pay as you go’-modellen met verbruiksmeting op basis van uren of volume en biedt ondersteuning voor NFV orchestration ten behoeve van MSSP’s. In combinatie met FortiHypervisor biedt het VM On-Demand-programma cloud providers die managed security- en SD-WAN-diensten willen aanbieden een uiterst brede keuze uit fysieke, virtuele en hybride customer premise equipment (CPE)-vormfactoren.

Cloud

FortiCASB is een nieuwe cloud access security broker (CASB)-dienst voor het beheer van de toegang tot de cloud. De oplossing biedt overzicht en grip op de toegang van gebruikers binnen en buiten het bedrijfsnetwerk tot Office 365 en andere SaaS-oplossingen. Deze stelt ICT-afdelingen in staat om het overzicht te behouden op de beveiliging van de toegang van gebruikers binnen en buiten het bedrijfsnetwerk tot populaire SaaS-applicaties zoals Office 365. FortiCASB beschermt data binnen SaaS-omgevingen tegen cyberbedreigingen en voorziet in compliance- en audit-tools die een verbeterde grip op SaaS-oplossingen bieden. FortiCASB is beschikbaar aan het eind van het tweede kwartaal in 2017.

Vincent Zeebregts (foto), Country Manager Fortinet Nederland: “Veel bedrijven zijn bezig met het inrichten van een flexibele en schaalbare ICT-infrastructuur met behulp van private en publieke clouds. Deze omgevingen vragen om krachtige en consistente beveiliging. Fortinet heeft zijn Security Fabric uitgebreid met verbeterde beveiligingsmogelijkheden voor private clouds, Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-omgevingen en Software-as-a-Service (SaaS)-omgevingen. Dit omvat onder meer verbeterde schaalbaarheid, nieuwe beveiligingsmogelijkheden voor publieke clouds en een nieuwe CASB-oplossing die optimale beveiliging en overzicht voor complete SaaS-omgevingen biedt.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!