Witold Kepinski - 18 april 2017

ITON migreert Citrix omgeving Boskalis naar Azure

Boskalis heeft besloten zoveel mogelijk met de infrastructuur en applicaties naar de cloud te gaan. Een van de projecten binnen dit traject is het migreren van de Citrix omgeving naar Azure die door IT-dienstverlener ITON succesvol heeft gerealiseerd.

De IT afdeling van maritiem dienstverlener Koninklijke Boskalis Westminster heeft besloten afscheid te nemen van het eigen datacenter en de IT te verplaatsen naar Azure aldus Walther Berk, projectmanager van Boskalis:

Berk: "We stonden aan de vooravond om een grote investering in ons eigen datacenter te doen. Wij hebben ons de vraag gesteld: is het opportuun nog een keer in hardware te investeren of moeten wij mee met de beweging naar een pay-per-use model waarin de basislaag, IaaS hosting, voor ons gedaan wordt? Daarnaast hebben we ons afgevraagd waarin wij als IT afdeling excelleren. Is dat het beheren van hardware of ligt onze toegevoegde waarde op applicatievlak en business consultancy? Volgens ons dat laatste. En we krijgen vanuit de business steeds meer de vraag om applicaties te hosten, we moeten een steeds snellere time-to-market realiseren. Bovendien werken veel medewerkers van Boskalis over de hele wereld en willen ze overal en altijd bij hun data en applicaties kunnen. Daarvoor is een online platform, zoals de Microsoft cloud, uitermate geschikt."

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!