Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tekent meerjarig contract met DXC Technology

19-04-2017 | door: Witold Kepinski

Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tekent meerjarig contract met DXC Technology

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een meerjarig contract ondertekend met DXC Technology in Nederland voor infrastructuurdiensten en een werkplekoplossing voor zijn 500 medewerkers. Door te kiezen voor volledige dienstverlening van DXC, consolideert de NZa de bestaande infrastructuren en oplossingen voor werkplek-ICT.

De NZa is als toezichthouder op de Nederlandse zorgmarkten verantwoordelijk voor het toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief sterk houden van de Nederlandse gezondheidszorg. De NZa moet de belangen van burgers beschermen en voor regulering en toezicht zorgen. Belangrijke taken daarbij zijn het informeren van burgers en het vastleggen van meldingen.

Security

Hoge beschikbaarheid van de virtuele werkomgeving en veiligheid van gegevens zijn daarbij van groot belang. DXC beschikt over de benodigde expertise, zowel in werkplekoplossingen als in omgevingen en oplossingen specifiek voor de zorg. De infrastructuur- en werkplekoplossing van DXC is bij meerdere klanten in gebruik, en DXC heeft veel kennis van het opzetten van schaalbare en veilige omgevingen voor andere sectoren in de zorg. De dienstverlening aan de NZa omvat ook uitgebreide security-diensten.

Infrastructuur

Coks Stoffer (foto), Managing Director Netherlands, zegt: "We zijn er met ons hele team trots op dat we de gehele infrastructuur voor de Nederlandse Zorgautoriteit gaan consolideren en beheren. Met de NZa als nieuwe klant versterkt DXC zijn positie in Nederland op het gebied van infrastructuur en van outsourcing van ICT-werkplekken, voor diverse sectoren. Deze opdracht vanuit de zorgmarkt getuigt van vertrouwen in onze dienstverlening op het vlak van infrastructuur- en werkplekbeheer, en toont daarnaast dat we een krachtig en breed portfolio hebben in oplossingen voor de Nederlandse zorg."

Rijswijk

DXC Technology is ontstaan door de fusie van CSC en HPE Enterprise Services. Het bedrijf gaat de digitale transformatie leiden en wereldwijd opererende bedrijven en klanten uit de publieke sector helpen om te groeien en zich verder te ontwikkelen door middel van verandering. DXC Technology heeft onlangs in Rijswijk een kantoor geopend, in de buurt van de A13. Daar werken nu de werknemers van CSC die eerder in kantoren bij Utrecht en Leiden werkte. De enkele honderden medewerkers van HPE Enterprise Services werken naar verluidt nog vanuit Amstelveen.

Cloud

DXC Technology heeft recentelijk zijn alliantie uitgebreid met Amazon Web Services (AWS). Ook is de relatie met Microsoft Azure nauwer geworden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud