Redactie - 19 april 2017

Panasonic mag het Belgische Zetes voor de helft overnemen

Panasonic mag het Belgische Zetes voor de helft overnemen. Die goedkeuring maakt dat de Japanse technologiereus ook een overnamebod doet op de rest van de aandelen. Zetes is in de benelux vooral bekend als de leverancier van de eID en van biometrische paspoorten. Het bedrijf focust ook op barcodescanners en etikkeersystemen en is actief in 21 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De bedoeling is dat de merknaam Zetes en het huidige management met Alain Wirtz, Jean-François Jacques en Pierre Lambert aan boord blijven.

Panasonic nam eind december 50,95 procent van de aandelen van Zetes over. Die overname is nu ook goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit. De aandelen zijn afkomstig van grootaandeelhouders Zephyr, Cobepa en van individuele aandeelhouders zoals het management.

Omdat het Japanse bedrijf nu meer dan de helft van Zetes in handen heeft, is het ook verplicht een overnamebod uit te brengen op de overige aandelen. Volgens Zetes gebeurt dit aan hetzelfde bedrag, 54,5 euro per aandeel.

 

In samenwerking met Datanews

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!