Cisco vergroot voorsprong in unified communications & collaboration markt

20-04-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco vergroot voorsprong in unified communications & collaboration markt

Cisco heeft in het vierde kwartaal van 2016 zijn voorsprong op Microsoft vergroot in de markt voor unified communications & collaboration (UC&C). Dit meldt de Synergy Research Group.

Cisco heeft nu wereldwijd meer dan 15 procent marktaandeel in de unified communications & collaboration (UC&C) markt. Cisco wist te groeien met on-premises oplossingen en hosted & cloud diensten. Op de tweede plaats staat Microsoft. Op de derde plaatst Avaya en op de vierde plaats IBM. Andere sterke spelers zijn AT&T, Verizon, Citrix, Polycom, Mitel, UNIFY en ALE.

Applicatie

De totale omzet in de UC&C markt was 9 miljard dollar. Het gaat hierbij om oplossingen zoals enterprise voice, UC applications, telepresence, email software, enterprise content management, enterprise social networks en een reeks van hosted/cloud communications en applicaties.

Veel vraag is er naar teamwork applicaties zoals Cisco Spark en Slack, contact center as a service (CCaaS) zoals van Genesys/Interactive Intelligence en video as a service (VaaS) zoals van Zoom en BlueJeans.

Collab_Q416.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Mobility