KPN verliest kort geding rond aanbesteding Provincie Gelderland
20-04-2017 | door: Witold Kepinski

KPN verliest kort geding rond aanbesteding Provincie Gelderland

KPN heeft een kort geding verloren rond de aanbesteding Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk van de Provincie Gelderland. De aanbesteding werd gegund aan OGD.

De provincie Gelderland had op 15 maart 2016 een Europese niet openbare aanbestedingsprocedure aangekondigd voor de opdracht “Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk Diensten”. De provincie wenste een overeenkomst aan te gaan met een initiële looptijd van vier jaar (die start bij implementatie van Dienstverlening) met de mogelijkheid te verlengen met twee x twee jaar.

Beheer

De totale opdrachtduur bedraagt derhalve maximaal acht jaar. De planning was dat de overeenkomst in het 3de kwartaal van 2016 in werking trad. De huidige jaarlijkse kosten voor de onderdelen in scope van de opdracht bedragen circa 5.650.000 euro en kunnen worden onderverdeeld in kosten voor beheer en onderhoud (inclusief vervangingsinvesteringen) van de infrastructuur en hosting, werkplek en servicedesk.

KPN

In april 2016 heeft de selectiefase plaatsgevonden en is KPN als één van de in totaal vijf partijen geselecteerd voor de inschrijvingsfase. Het gunningscriterium is de economisch meest voordelige inschrijving. De aanbesteding werd gegund aan OGD. Daar was KPN het niet mee eens.

De rechtbank heeft de vorderingen van KPN ten aanzien van de provincie afgewezen. KPN moet ook de proceskosten betalen. Lees meer hier.

WK

Terug naar nieuws overzicht