Witold Kepinski - 22 april 2017

Microsoft IoT Central SaaS oplossing werkt met Azure cloud

Microsoft introduceert IoT Central, een nieuwe Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing speciaal voor IoT. Hiermee beweert Microsoft organisaties in staat te stellen om IoT te implementeren, zonder dat ze daarbij een ontwikkelaar hoeven in te huren of werk moeten uitbesteden. De oplossing wordt namelijk door Microsoft beheerd. Microsoft IoT Central zal samen met Azure IoT Suite beschikbaar zijn, waardoor gebruikers controle en aanpassingsmogelijkheden hebben.

Internet of Things (IoT) is volgens Microsoft in een hoog tempo een belangrijk en onderscheidend aspect geworden van het bedrijfsleven. Het kan volgens Microsoft ook wel gezien worden als de volgende grote katalysator van digitale transformatie. Echter kan het bijzonder lastig zijn om IoT te implementeren. Veel organisaties beschikken namelijk niet over de vaardigheden of de middelen die hiervoor nodig zijn, aldus de leverancier.

Naast Microsoft IoT Central introduceert het bedrijf ook nieuwe technologieën en programma's die het Microsoft IoT-portfolio aanvullen:

Azure Time Series Insights: een volledig beheerde clouddienst voor het opslaan, opvragen en visualiseren van IoT-tijdreeksen. Nu beschikbaar in een preview.

Connected Factory: een nieuwe, vooraf geconfigureerde oplossing voor Azure IoT Suite die het startpunt vormt om klassieke OPC UA- en OPC-apparaten te verbinden met de Microsoft cloud. Ook biedt het inzichten om de efficiëntie op operationeel niveau te verbeteren.

Azure IoT Hub’s Device Provisioning Feature: vereenvoudigt het registratieproces voor apparaten in een IoT-Hub, op een veilige en schaalbare manier.

Azure Stream Analytics (ASA) op edge-apparaten: stelt organisaties in staat om ‘streaming analytics’ te gebruiken in situaties waar de verbinding met de cloud beperkt of inconsistent is. Lees over ASA meer hier.

IoT security hardware providers: Microsoft gaat samenwerken met Micron en STMicro, op basis van RIoT. RIoT is een klein besturingssysteem voor netwerksystemen met beperkt geheugen. RIoT richt zich met name op draadloze IoT-apparaten die weinig stroom verbruiken.

Lees voor meer informatie deze blogpost op de Microsoft IoT-blog.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!