Witold Kepinski - 25 april 2017

Huawei versterkt public cloud aanbod

Huawei is van plan zijn public cloud aanbod te versterken en wereldwijd een wereldwijde provider van public cloud diensten te worden. Hierbij neemt Huawei het op tegen Alibaba, AWS en Dalian Wanda Group (die samenwerkt met IBM).

Huawei gaat 2000 mensen aannemen en een aparte cloud business unit opzetten die bestaat uit mensen van de Huawei Carrier, Consumer en Enterprise divisies. De nieuwe divisie wordt geleid door Zheng Yelai zo meldt hij zelf tijens de Huawei’s Global Analyst Summit in Shenzhen. Volgens Hem is Huawei al een sterke speler in private cloud oplossingen, nu moet dat ook het geval worden in public cloud diensten.

Cloud

Huawei CEO Eric Xu (foto) ziet daarbij kansen in Europa, onder andere door de goede samenwerking met een aantal telco’s. Huawei zal met AWS en Microsoft Azure zowel samenwerken als concurreren. De public cloud markt is booming business. Deze markt groeit van 247 miljard dollar omzet in 2017 naar 383 miljard dollar omzet in 2020 zo meldt onderzoeksbureau Gartner.

Security

Huawei is de laatste maanden op dreef met veel annonceringen. Tijdens de CeBIT werd een nieuwe storage as as service dienst aangekondigd. Eerder werd een nieuwe cloud integrated security gateway gespresenteerd.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!