Witold Kepinski - 25 april 2017

Tech Data distribueert relayr IoT technologie

Tech Data distribueert relayr IoT technologie image

De Duitse internet of things (IoT) specialist relayr heeft met Tech Data een distributieovereenkomst gesloten voor de EMEA-regio. Resellers krijgen door deze samenwerking de beschikking over starter kits, waaronder een gateway en sensor hardware.

Het Duitse relayr, dat wordt geleid Josef Brunner (foto) en vestigingen heeft in Berlijn en San FRancisco, werkte al samen met Avnet Technology Solutions in de Amerikaanse markt. Avnet werd recentelijk overgenomen door Tech Data.

Internet of Things

Relayr biedt een Internet of Things cloud platform voor app-ontwikkelaars. Met makkelijke tools kunnen zij apps creëren voor sensoren in slimme apparaten zoals smart thermostaten, kleding en auto’s. Multinationals als Bosch Siemens, Hausgeräte, Cisco en de gemeente Parijs zijn al klant van relayr.

Cloud

relayr biedt een middleware platform waarmee resellers, ISVs en hardware vendors IoT projecten en oplossingen kunnen bieden. Relayr biedt dashboards, analytics, data-aggregatie en integratie met apps van derde partijen. Verder biedt relayr een Cisco gateway product en diverse sensoren voor de zakelijke en consumentenmarkt.

Een van de investeerders in relayr is Kleiner Perkins Caufield & Byers, een van de succesvolste VC’s in Silicon Valley. Het bedrijf investeerde eerder onder andere in Google en Amazon. Volgens Kleiner Perkins Caufield & Byers zit de kracht van relayr in het robuuste en flexibele platform dat het bedrijf heeft ontwikkeld en de ervaring van het team in het IoT-domein. Ook zien de investeerders de startup als Europese marktleider in de IoT-wereld, met een solide klantenbestand en een netwerk van partners, dat als basis dient voor uitbreiding op wereldschaal.

Tech Data heeft overigens een al een Smart IoT Solutions divisie. 

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!