Waterline Data catalogiseert big data
24-04-2017 | door: Hans Steeman

Waterline Data catalogiseert big data

Waterline Data is de grote onbekende maar heeft een imposante product catalogus op het gebied van big data verwerking. Dit zegt CEO Alex Gorelik in gesprek met Dutch IT-channel.

Waterline Data, opgericht in 2013, is gevestigd in Mountain View (Californië) en heeft voor de laatste financieringsronde tot nu toe 23 miljoen dollar bij Menlo Ventures, Partech Ventures, Jackson Square Ventures en Infosys opgehaald. De oprichters en het management hebben sterke achtergronden in de big data-industrie. CEO Alex Gorelik, heeft in het verleden Exeros opgericht, dat in 2009 overgenomen werd door IBM en Acta. COO Kaycee Lee, had meerdere leidinggevende rollen bij Primary Data. Beide hebben dus hun sporen verdiend in de wereld van big data en analytics.

Data

“De Waterline Data’s missie is het creëren van hulpmiddelen voor het beheren van zakelijke data, door met hun software de juiste mensen aan de juiste gegevens te koppelen. Dit is cruciaal voor bedrijven, aangezien de gegevens overal binnen het bedrijf zijn gecreëerd met behulp van uiteenlopende hulpmiddelen en toepassingen. Het zorgt voor een flinke complexiteit. Veel gegevens zijn vaak helemaal verborgen en niet echt beheerd en gerubriceerd, waardoor de essentie soms moeilijk te vinden is. Waterline Data brengt daar helderheid in, door alles goed te catalogiseren, de bronnen te traceren en de data te de-dupliceren”, aldus Gorelik.

Partners

Voor de data-stromen heeft Waterline Data een bijzondere vingerafdruktechnologie ontwikkeld die de juistheid en het volgen van de gegevens waarborgt zegt Gorelik. “Een tweede belangrijk aspect is de lijn die de historische tracking en bron van gegevens levert, een zeer belangrijke eigenschap voor het analyseren en waarderen van de bronnen. Al deze stappen worden aangevuld met een speciaal voor markering doeleinden ontwikkeld mechanisme dat helpt om de gegevens te segmenteren en te organiseren. Om de markt te stimuleren en door te dringen tot het topsegment, heeft Waterline Data een sterk ecosysteem met partners opgebouwd, daaronder vinden we bekende spelers zoals Trifacta.”

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht