Witold Kepinski - 24 april 2017

Check Point introduceert Infinity cybersecurity architectuur

Check Point introduceert Infinity cybersecurity architectuur image

Check Point Software Technologies, introduceert Check Point Infinity, een beveiligingsoplossing voor netwerken, cloud en mobiele applicaties. De nieuwe cybersecurity-architectuur ofwel unified security platform is ontworpen om klanten te beschermen tegen het groeiend aantal cyberaanvallen.

Check Point annonceerde de nieuwe Infinity architectuur tijdens zijn Experience 2017 event in Las Vegas. Check Point Infinity combineert security management, mobile, cloud, threat prevention en network security appliances. Volgens Check Point oprichter CEO Gil Shwed (foto) krijgen klanten en partners krachtige cybersecurity om zich te bewapenen tegen geavanceerde aanvallen en mobiele gevaren. Hiermee wordt alles beveiligd: cloud, mobile, datacenter, Internet of Things, automotive, industrie en de nationale veiligheid.

"Check Point Infinity is het resultaat van onze visie een security-architectuur te bouwen die de beste beveiliging koppelt met de beste intelligentie en het beste management voor netwerken, cloud en mobile”, zegt Gabi Reish, VP product management, Check Point. “Deze architectuur bereidt organisaties optimaal voor, zodat ze kunnen inspelen op de veranderende dynamiek in de IT-wereld. Het principe is eenvoudig: een uniforme security-architectuur die bedrijven veilig houdt in elke omgeving.”

check-point-infinity.jpg

Check Point Infinity combineert drie elementen:

Eén security-platform dat gebruikmaakt van gemeenschappelijke platformen, het delen van threat intelligence en een open infrastructuur voor ongeëvenaarde security, voor alle netwerken, clouds en mobiele devices.

Preventieve Threat Prevention gericht op het voorkomen en blokkeren van de meest geavanceerde bekende en onbekende aanvallen, nog voordat ze plaatsvinden.

Geconsolideerd systeem dat via één tool beheerd kan worden, waarbij de beveiligingsinstellingen modulair zijn aan te passen (naar type gebruiker). Verder worden alle threats op één scherm weergegeven voor gecentraliseerde beveiliging binnen één omgeving.

Check Point Infinity geeft bedrijven de mogelijkheid de controle te nemen over hun eigen beveiliging en hun volledige IT-infrastructuur te beschermen en te beheren als één samenhangende architectuur, aldus de leverancier.

Technologische vooruitgang heeft volgens Check point niet alleen de manier van werken veranderd, maar heeft ook invloed op de manier waarop bedrijven hun beveiliging moeten aanpakken. Check Point Infinity speelt in op deze uitdaging en introduceert de volgende nieuwe toepassingen:

Security Management: De lancering van het R80.10-managementplatform bevat tientallen nieuwe mogelijkheden en verbeteringen, waaronder unieke policy layers, security multi-zones en verbeterde prestaties om organisaties continu te beschermen tegen elke dreiging.

Cloud: Het bijgewerkte en uitgebreide portfolio van Check Point vSEC Cloud Security integreert met private en public cloud-platforms voor de bescherming van cloud-omgevingen.

Mobile: Het nieuwe SandBlast Mobile is de enige unified cross-platformoplossing in de industrie. Deze technologie beschermt organisaties tegen mobiele aanvallen. SandBlast Mobile spoort zowel bekende als onbekende malware op en blokkeert deze. Daarnaast beschermt SandBlast Mobile onder meer tegen besmette Wi-Fi netwerken, man-in-the-middle-aanvallen en SMS-phishing.

Threat Prevention: de nieuw geïntroduceerde Check Point Anti-Ransomware-technologie stelt bedrijven in staat beschermd te blijven tegen cyberafpersing en geavanceerde ransomware.

Security Appliances: Check Point kondigt de nieuwe ultra high-end 44000 en 64000 security-gateways aan met een snelle threat prevention-platform met een Real-World Production Threat Prevention van 42 Gbit/s en een Real-World Production Firewall van 636 Gbit/s. Ze bevatten ook een multi-bladed chassis om de dynamische behoeften van groeiende netwerken te ondersteunen.

Lees hier meer informatie over Check Point Infinity.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!