Redactie - 24 april 2017

IT4Kids is nieuwe partner van de Krajicek Foundation

IT4Kids gaat de Krajicek Foundation structureel financieel ondersteunen. Door de krachten te bundelen krijgen nog meer jongeren en kinderen - voornamelijk meisjes - de mogelijkheid zich via sport en spel op een positieve manier te ontwikkelen. Beide organisaties zetten zich in voor kinderen die nauwelijks kans hebben te sporten.

“De missies van IT4Kids en die van de Krajicek Foundation sluiten naadloos op elkaar aan”, aldus Richard Krajicek, oprichter van de Krajicek Foundation. “Ik ben dan ook heel blij met deze nieuwe partner. Door samen te werken kunnen we nog meer kinderen door middel van sport een kans geven op een positieve toekomst en dus meer impact creëren.” Mirjam Roos, voorzitter van IT4kids: “We zijn ongelooflijk dankbaar dat we met behulp van onze donateurs de Krajicek Foundation kunnen ondersteunen. We zetten onze missie voort. Ieder kind moet kunnen sporten en spelen.”

Alle meisjes moeten kunnen sporten

Het partnerschap tussen IT4Kids en de Krajicek Foundation is erop gericht zoveel mogelijk meisjes uit aandachtswijken aan het sporten te krijgen. “Deze meisjes worden van huis uit vaak minder gestimuleerd om te sporten en te bewegen, waar sporten voor jongens vaak vanzelfsprekender is”, legt Krajicek uit. Een van de initiatieven om meisjes meer aan het sporten te krijgen is het Krajicek Meiden Event dat IT4Kids samen met de Krajicek Foundation gaat organiseren op zondag 2 juli 2017 in Almere. 

Het lijkt zo gewoon, maar buiten spelen en sporten is voor kinderen in aandachtswijken niet vanzelfsprekend. Juist voor die kinderen maakt de Krajicek Foundation buitenspelen bijzonder. De Krajicek Foundation biedt hen al twintig jaar een sociaal veilige plek (Krajicek Playground), de nodige begeleiding (Krajicek Scholarshippers) en de kans op een studiebeurs. Zo kunnen deze kinderen zich op een positieve manier ontwikkelen en zijn zij ook een rolmodel voor andere kinderen in hun buurt.

Minimaal 50.000 kinderen in beweging

Ook Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich op sportief gebied te ontwikkelen. Sinds de oprichting in 2013 stelt IT4Kids bedrijven en organisaties in staat afgeschreven hardware te doneren. De restwaarde van deze hardware wordt via IT4Kids gedoneerd aan organisaties of projecten die bijdragen aan de fysieke, cognitieve en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, veelal middels sportactiviteiten. Het doel van IT4Kids samen met haar partners is de komende twee jaar minimaal 50.000 kinderen aan het sporten en bewegen te krijgen.    
  
Over de Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation stelt kinderen in aandachtswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding van Krajicek Scholarshippers op de Playgrounds, krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Zo zijn zij een inspiratiebron voor andere kinderen in hun buurt. Over het hele land verspreid zijn er 115 Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4250 kinderen samen sporten en spelen. In 2017 bestaat de Krajicek Foundation 20 jaar. Kijk voor meer informatie op krajicekfoundation.nl of bekijk hier Het Verhaal van de Krajicek Foundation.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!