Redactie - 25 april 2017

MediaMarkt opent nieuwe conceptstore

MediaMarkt opentmeen compleet heringerichte winkel in Eindhoven Centrum. In de nieuwe conceptstore komen innovatie, winkelbeleving, service, online en offline samen in een totaal nieuwe winkelwereld. MediaMarkt wordt met de nieuwe winkelopzet nog meer dé plek om inspiratie op te doen en vooral plezier te hebben terwijl je de nieuwste elektronicaproducten kunt bekijken en proberen, zowel fysiek als online.

Of het nu gaat om kookworkshops, demonstraties over de mogelijkheden van 3D printing of de laatste tips van de beste gamers: de nieuwe generatie winkels van MediaMarkt geven klanten de ultieme winkelbeleving. De nieuwste serviceconcepten spelen een prominente rol in de nieuwe winkelopzet. De SmartBar staat bijvoorbeeld in direct contact met het repaircenter, zodat klanten snel en goed geholpen worden.

Online 360? shoppen
De integratie van online- en offline shopping brengt een nieuwe dimensie in het nieuwe winkelconcept. Klanten kunnen de winkel voortaan ook virtueel bezoeken om zich te oriënteren en online content tot zich te nemen, zoals productvideo’s of gebruikerservaringen. Elke twee weken wordt de winkel helemaal opnieuw in beeld gebracht. Online bezoekers kunnen zich daardoor in een virtuele 360? omgeving oriënteren op het actuele aanbod van content en producten en de producten ook meteen bestellen.

Anderzijds brengt de speciale Storemode app online shoppen naar de winkelvloer. Productreviews en productvergelijkingen die je bij een online aankoop helpen tot het maken van de juiste productkeuze, zijn door deze app en instore technologie nu ook direct in de winkel beschikbaar. Reviews checken, soortgelijke producten vergelijken, specificaties opvragen: de voordelen van online shoppen komen dankzij de app terug op de winkelvloer. Door de barcode van een product te scannen, zie je direct alle relevante informatie op je telefoon. De grens tussen online- en fysiek winkelen verdwijnt daarmee, waardoor je alle voordelen van beide werelden tot je kan nemen.

“MediaMarkt verlegt met dit concept de grenzen van retail en presenteert de blauwdruk voor het winkelen van de toekomst. Social shopping komt tot leven in Eindhoven,” zegt Gordon Scholz, CEO MediaMarkt Nederland. “Winkelbeleving komt zowel online als offline tot uiting. Aanbod, service en innovatie komen er samen, waardoor we onze rol als retailer verder onderstrepen.”

Paviljoenen bieden kijkje in de toekomst
Nieuwe elementen zoals het MediaMarkt Innovatie Lab krijgen een vaste plek in de nieuwe winkelopzet. Het MediaMarkt Innovatie Lab biedt letterlijk een podium aan veelbelovende start ups, crowdfunding campagnes en kennisinstellingen. Consumenten maken daardoor op een heel directe wijze kennis met de toekomst, terwijl innovators hun producten kunnen voorleggen aan het winkelend publiek. De producten zijn geselecteerd in vijf verschillende thema’s, overeenkomstig met de paviljoenen in de winkel, te weten ‘Active’, ‘Health’, ‘Gaming’, ‘Smart Home’ en ‘Mobile’.

In de verschillende paviljoenen staan maandelijks vijf producten, prototypes en ideeën centraal die nog niet op de markt zijn, maar wel de potentie hebben een grote bijdrage te leveren aan de toekomst van de consumentenelektronica. Het MediaMarkt Innovatie Lab is daarmee hét innovatiepodium in de retail.

Producten vinden met app en licht
Klanten van MediaMarkt Eindhoven vinden de gewenste producten nu nog sneller door de introductie van de app ‘Store Guide’, die het zeer nauwkeurige indoor positioning systeem van Philips Lighting gebruikt. Door middel van modulatie van licht geeft elk LED-armatuur in de winkel een unieke code door aan de smartphone van de klant. Zo kunnen klanten met hun smartphone producten selecteren en deze via ‘indoor navigatie’ snel en gemakkelijk vinden in de winkel.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!