Witold Kepinski - 25 april 2017

Lefier uit Groningen kiest voor cloud dienstverlener NEH uit Leusden

Onlangs heeft woningcorporatie Lefier uit Groningen, na een intensief RfP-traject, besloten om haar generieke IT bij NEH uit Leusden te outsourcen. De samenwerking is op 11 april 2017 beklonken in Groningen tijdens de ondertekening van een meerjarencontract.

Woningcorporatie Lefier kiest voor clouddienstverlener NEH uit Leusden De uitbesteding, waarvoor NEH door Lefier als ICT-partner is aangewezen, omvat hosting van alle bedrijfsapplicaties, ondersteuning van gebruikers door de Servicedesk, werkplekinrichting en beheer, en inrichting en beheer van de lokale netwerken van de woningcorporatie. Onderdelen die tot voor kort nog in eigen beheer bij de woningcorporatie waren.

Door gebruik te maken van verregaande standaardisatie op de hard- en software, beschikt Lefier na livegang over een betrouwbare ICT-omgeving. Deze nieuwe omgeving biedt als groot voordeel dat medewerkers overal, altijd en vanaf elk apparaat veilig kunnen werken. Volgens Lex de Boer, directeur-bestuurder van Lefier, dient de ICT op deze manier ingeregeld te zijn: “ICT is namelijk één van de belangrijkste randvoorwaarden voor de ondersteuning van ons primaire proces.”

Lees meer over deze samenwerking op de site van NEH.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!