Witold Kepinski - 26 april 2017

ICT bedrijven uit regio Kampen ondersteunen aanleg glasvezel

ICT bedrijven uit regio Kampen ondersteunen aanleg glasvezel image

De vraag van ondernemers in Kampen naar glasvezel heeft een zichtbaar vervolg gekregen. Begin maart was het ‘schop in de grond-moment’ aan de Gildestraat 1. Inmiddels is de aanleg op bedrijventerreinen Haatland en Haatlandhaven grotendeels afgerond, nu start ook de aanleg op Rijksweg 50. Naar verwachting wordt het project nog voor de zomer afgerond.

De aanleg wordt ondersteund door lokale ICT bedrijven Rational Computers Services, Arcus IT, Flevo ict, Voiperator, GOsensit en 123Telcom. Zij zijn verheugd met de stap om glasvezel aan te leggen. Volgens Arend-Jan te Velde, directeur van Flevo ICT, is een goede breedband verbinding voor veel van zijn klanten broodnodig om de groeiende overdracht van data bij te kunnen benen. Met het aanbod van Bright Access is het, dankzij de lage tarieven, ook voor kleinere ondernemingen de uitgelezen kans om aangesloten te worden op het netwerk van de toekomst.

Directeur van Bright Access Janarthanan Sundaram: “Over glasvezel wordt meestal veel te ingewikkeld gedaan. Wij leggen glasvezel aan vanuit de visie dat glasvezel een nutsvoorziening is. Door een efficiënte aanpak – zonder vraagbundeling of overheidssubsidies – kan Bright Access glasvezel veel goedkoper aanbieden dan concurrenten. Samen met onze lokale partners zorgen wij ervoor dat de lijnen kort blijven. Dat is wat de MKB ondernemer wil.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!