Witold Kepinski - 27 april 2017

Infor neemt Business Intelligence-specialist Birst over

Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties voor de cloud, neemt voor een onbekend bedrag Business Intelligence (BI) specialist Birst over. Birst levert een platform voor data-sourcing en geeft inzicht in gestandaardiseerde gegevens om het nemen van bedrijfsbeslissingen te vergemakkelijken.

Birst is gevestigd in San Francisco en heeft meer dan 300 klanten wereldwijd, waaronder American Express Global Business Travel, Kellogg’s, Reckitt Benckiser, Schneider Electric en Citrix. Het bedrijf heeft circa 260 werknemers.

Het Birst BI-platform verbindt de hele organisatie door middel van een netwerk van gevirtualiseerde BI-instances bovenop een gedeelde analytische structuur. Birst biedt ETL (extract, transform en load), operationele rapporten, dashboards, semantisch begrip, visualisatie, smart discovery en data blending, in een rijke, vereenvoudigde end-to-end BI-suite in de cloud.

“De oprichters van Birst hebben veel BI-ervaring. Het team is grotendeels hetzelfde dat Siebel Systems BI heeft gebouwd en nu de Oracle’s BI stack is. Ze bouwden een modern BI-platform gebaseerd op toekomstige behoeften, ervaring met een breed scala gebruikstoepassingen en een focus op de cloud,” aldus Charles Phillips, CEO van Infor. “Nu is het moment gekomen om dit cloud-native BI-platform samen te voegen met ‘s werelds eerste branchespecifieke cloudbedrijf. We gaan de volgende generatie analytische applicaties neerzetten. Infor investeerde eerder al in een analytisch applicatieplatform voor budgettering-, planning- en consolidatieapplicaties, evenals een robuuste sales & operations planning suite. Het Birst-platform versterkt deze applicaties en is een goede aanvulling."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!