Football intelligence platform Remiqz wint SAP HANA Innovation Special Award

27-04-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Football intelligence platform Remiqz wint SAP HANA Innovation Special Award

Big data start-up Remiqz heeft een SAP Award gewonnen. Met het winnen van deze prestigieuze internationale Special Award eert SAP de bijdrage van Remiqz aan de inzet van data-analyse en de manier waarop het bedrijf die toepassingen inzet bij klanten.

Het ingenieuze big data-platform van Remiqz berekent de actuele marktwaarde en toekomstige waardeontwikkeling van alle spelers die uitkomen in Europese voetbalcompetities. Oprichter en Managing Director van Remiqz, Robert Slijk: “Wij geloven dat het nauwkeurig voorspellen van de toekomst helpt bij het nemen van hedendaagse beslissingen. Door het gebruik van data stellen wij onze klanten in staat objectieve besluiten te nemen in transfers en salarisonderhandelingen.” Remiqz gebruikt daarvoor allerlei datapunten, zoals informatie uit gespeelde wedstrijden, gegevens van partners en informatie over de manier waarop de salarissen van spelers zich per land ontwikkelen. Slijk: “Ons vertrekpunt is de EuroClubIndex (ECI), de enige objectieve ranglijst van clubs die een nauwkeurigheid van 97,3% laat zien in haar voorspellingen.”

Cloud

Robert Slijk stelt dat data een bepalende kracht moet zijn achter de beslissingen van clubs om bepaalde spelers aan te trekken. Nu bepalen makelaars en het buikgevoel van betrokken clubs vaak de kwaliteit en prijs. Deze micro observaties zijn van groot belang, maar moeten wel matchen met de macro kennis van de markt. Dit levert een combinatie van objectieve en intuïtieve beslissingen, daar draait het volgens Remiqz om. “Door het winnen van deze SAP HANA Innovation Special Award wordt die boodschap die bij steeds meer clubs bekend is, nu ook gehoord op een wereldwijd podium”, reageert Slijk op het binnenslepen van de Award.

De awards worden uitgereikt tijdens SAPPHIRE NOW, het jaarcongres van SAP dat in mei 2017 plaatsvindt in de Amerikaanse stad Orlando in de staat Florida. Hier zal Slijk nogmaals benadrukken dat de innovatiekracht van het SAP HANA cloud platform heeft geholpen om de complexe wereld van transfers te reduceren tot een makkelijk te hanteren applicatie. Slijk: “De machine learning en rekenkracht geeft ons real-time de accurate inzichten van de markt, hiermee zijn onze klanten slimmer dan hun naaste concurrenten.""

Terug naar nieuws overzicht
Cloud